Liigavalmentajien yhdistyksen (LMA) toimitusjohtajan Richard Bevinin mielestä Englannin jalkapallosarjoja ei tulisi jatkaa, ennen kuin kaikki pelaajat ovat käyneet koronavirustesteissä.

Valioliiga on ollut tauolla maaliskuun alusta lähtien koronaviruspandemian takia, ja viime viikolla ottelutauon ilmoitettiin olevan nyt ”toistaiseksi voimassa”. Kauden jatkumisesta ei ole vielä minkäänlaista varmuutta, vaikka liiga haluttaisiinkin saada pelattua päätökseen.

Bevinin mielestä valioliigapelaajat tulisi testata ennen kauden jatkumista. Hän kuitenkin korosti sitä, että kaikki ne ihmiset, jotka oikeasti tarvitsevat testaamista, menevät yhä tärkeysjärjestyksessä pelaajien ja valmentajien edelle.

– Meidän managerimme eivät halua palata kentän laidalle ellei kaikkia pelaajia ole testattu, Bevin kertoi BBC:lle.

– Mutta samalla hallituksen on vahvistettava että se on OK, koska testit on ensin asetettava saataville – jos niistä on pulaa – kaikille hoitohenkilökunnan jäsenille, potilaille, NHS:n työntekijöille ja heidän perheillensä.

[readmore from=koronavirus]

Iso-Britanniassa ei olla onnistuttu testaamaan kuin 10 000 ihmistä päivässä, mikä on viisi kertaa vähemmän kuin esimerkiksi Saksassa, missä Bundesliiga pyritään aloittamaan jo toukokuun alussa. Bevin on kuitenkin kertonut, että Iso-Britanniassa tavoitellaan nyt 100 000 testin päivittäistä rajapyykkiä.

– Saksassa, jos seuraamme keskusteluita kauden jatkamisesta toukokuussa, tavoite on todennäköisesti asetettu hallituksen selkeän ajatuskaavan pohjalta, sillä siellä tehdään 50 000 testiä päivässä, Bevin kertoi.

– Tässä maassa teemme tällä hetkellä 10 000 testiä päivässä, vaikka hallituksen tavoite onkin 100 000 testiä joka päivä kuun loppuun mennessä, Bevin kertoi.