Valioliigaseuroille on BBC:n tietojen mukaan kerrottu, että ne saattavat joutua maksamaan yhteensä 340 miljoonaa puntaa eli vajaat 390 miljoonaa euroa kotimaisille ja ulkomaisille TV-oikeuksien haltijoille – vaikka kausi jatkuisikin suljettujen ovien takana.

Seuroja varoitettiin maanantaina siitä, että lukema saattaa vielä nousta, mikäli kausi päätetään keskeyttää kokonaan tai yksikään seura ei putoa sarjasta.

Seurojen edustajat jatkoivat maanantaina neuvottelujaan kauden mahdollisesta jatkamisesta. Se jäi kesken maaliskuussa 29 pelatun kierroksen jälkeen koronapandemian takia.

[readmore from=koronavirus]

TV-oikeuksien haltijat haluavat osan rahoistaan takaisin, koska otteluja ei pystytä pelaamaan suunnitellusti – ne pelataan ilman faneja ja eri aikaan kuin alun perin oli suunniteltu.

Valioliigan toimitusjohtaja Richard Masters on aiemmin arvioinut, että taloudellinen tappio on vähintään yhden miljardin punnan luokkaa, mikäli kautta ei saada pelattua loppuun.

Ainakin osa seuroista vastustaa jyrkästi ottelujen pelaamista neutraaleilla areenoilla. Mastersin mukaan Valioliiga käy jatkuvaa dialogia hallituksen, poliisin ja turvallisuusasiantuntijoiden kanssa.