Eurooppalaiset jalkapallosarjat muutama viikko sitten uudelleen käynnistynyttä Bundesliigaa lukuun ottamatta ovat olleet tauolla vajaan kolmen kuukauden ajan koronaviruspandemian seurauksena.

Valioliiga jatkuu 17. kesäkuuta. La Liga potkaistaan käyntiin sen sijaan 11. kesäkuuta ja Serie A 20. kesäkuuta.

Koronaviruspandemia näkyy jalkapallossa myös muutenkin kuin jalkapallosarjojen taukoina. Pandemia aiheuttaa seuroille valtavia taloudellisia tappioita. Se näkyy siten luonnollisesti myös pelaajasiirroissa, sillä seuroilla ei ole käytettävänään suuria rahasummia.

Muun muassa Lazion Ciro Immobileä edustava pelaaja-agentti Alessandro Moggi uskoo siirtosummien putoavan noin 30 prosentilla.

Moggi viittasi sillä myös Mauro Icardin tuoreeseen PSG-siirtoon. PSG tiedotti juuri hankkineensa Icardin pysyvästi itselleen Internazionalesta. PSG maksoi huippumaalintekijästä vain noin 50 miljoonaa euroa, vaikka kärjen arvo olisi normaalissa tilanteessa huomattavasti suurempi.

– Taloudellinen kriisi jalkapallossa etenee väkivaltaisiin sfääreihin. Tämä pandemia aiheuttaa pelaajien arvon laskua ja nostaa vaihtokauppojen määrää valtavasti. En sano, että näkisimme vähemmän pelaajasiirtoja. Veikkaan niiden jopa nousevan, mutta ne ovat ennemminkin vaihtokauppoja, Moggi totesi Corriere dello Sportille.

– Käytän esimerkkinä Icardia. PSG:llä oli häneen 70 miljoonan euron osto-optio, mutta PSG maksoi hänestä vain 50 miljoonaa euroa ja mahdolliset bonukset päälle. Uskon, että seuraavassa siirtoikkunassa kaikki siirtosummat ovat noin 30 prosenttia normaaleja pienempiä.

Moggi uskoo, että seuraavassa siirtoikkunassa supertähdet jäävät seuroihinsa.

– Näemme vähemmän supertähtiä sisältäviä siirtoja, koska seurat eivät halua menettää heitä halvalla. Jos pelaajasi on 80 miljoonan euron arvoinen ja saisit hänestä tällä hetkellä 50 miljoonaa, kannattaa odottaa vuoden päähän.