Valioliiga-pelaajia saattaa odottaa 25 prosenttia suurempi loukkaantumisriski, kun pelejä päästään jatkamaan, selviää tekoälyalusta Zone7:n tutkimuksesta.

Englannin pääsarjan kaavailtu paluupäivä on 20. kesäkuuta ja ensi kauden odotetaan alkavan elo- ja syyskuun vaihteessa. Valtaosalla Valioliigan joukkueista on yhdeksän ottelua pelaamatta.

Olettaen, että Mestarien liiga ja FA Cup pelataan loppuun yksiosaisina pudotuspeleinä ja Manchester City selviää kummankin finaaliin, saattaa City pelata tällä kaudella vielä 17 ottelua. Viime kauden triplamestari on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin valtaosa muista Valioliigan joukkueista.

Pelaajien loukkaantumisriskejä ennakoiva ja 35 ammattilaisjoukkueen kanssa työskentelevä Zone7 on laskenut, että kahdeksan ottelun pelaaminen kuukauden aikana nostaa loukkaantumisriskiä 25 prosentilla verrattuna siihen, että joukkue pelaisi 4-5 ottelua samalla aikavälillä.

[readmore from=Koronavirus]

Kahdeksan ottelua kuukaudessa tarkoittaa pelaamista vajaan neljän päivän välein. Zone7:n mukaan vain neljä prosenttia pelaajista altistuu yleensä kauden aikana moiselle ottelutahdille.

Loukkaantumisriskiä lisää ottelusuman lisäksi myös lyhyt valmistautumisaika otteluihin. Valioliiga-pelaajat siirtyivät viime viikolla itsenäisestä harjoittelusta pienryhmäharjoitteluun, mutta ennen tosipelejä alle on saatava myös kovan intensiteetin joukkuetreenejä. Seurat äänestävät huomenna, keskiviikkona, voivatko joukkueet aloittaa kontaktiharjoittelun.

Saksan Bundesliiga sai virallisesti luvan jatkua 7. toukokuuta, vain yhdeksän päivää ennen kuin sen ensimmäinen paluukierros pelattiin. 16. toukokuuta pelatuissa otteluissa loukkaantui yhteensä kahdeksan pelaajaa, mikä on selkeästi yli normaalilukeman.

Yleensä kautta edeltävä harjoituskausi kestää noin kuukauden tai pidempään. Zone7 tutki 11 ammattilaisjoukkueen harjoituskausia kahdelta viime kaudelta ja sai selville, että kun valmistautumisjakso lyheni maajoukkueturnauksen tai europelikarsintojen takia, 75 prosentilla joukkueista ilmeni enemmän loukkaantumisia sarjakauden ensimmäisellä puolikkaalla kuin niillä, joilla oli pidempi valmistautuminen alla.

Lähde: BBC