Nimettömänä pysyttelevä valioliigaseuran omistaja kertoo Sky Sportsin haastattelussa, että edessä on ”kaaoksen kesä”, mikäli kautta ei pystytä pelaamaan loppuun. Hän arvioi, että loppukauden peruuntumiseen on 40 prosentin mahdollisuus.

Omistajan mukaan moni pelaaja ei haluaisi vielä palata töihin koronatilanteen takia. Hän uskoo, että sarjasta putoavat seurat lähtisivät oikeustaisteluun, mikäli kausi jäisi kesken.

– Kukaan ei tiedä, kuinka asiat ratkaistaisiin, jos emme enää pelaa. Uskon edelleen, että paras ratkaisu olisi, ettei kukaan putoaisi. Voimme pelata yhden 22 joukkueen kauden, kun Leeds ja West Brom nousevat (Mestaruussarjasta), omistaja toteaa.

[readmore from=koronavirus]

Yksinkertaisen pisteet per peli -kaavan mukaan Bournemouth, Aston Villa ja Norwich putoaisivat nyt sarjaporrasta alemmas. Mikäli koti- ja vieraspelit huomioitaisiin kaavassa, lopputulos voisi olla erilainen.

– Mitä tahansa tapahtuu, pudonneet joukkueet lähtisivät oikeuteen. Siksi olen sen kannalla, ettei mikään joukkue putoaisi, omistaja tiivistää.

Loppukauden peruuntumisen mahdollisuudesta keskusteltiin ensimmäisen kerran Valioliigan osakkeenomistajien maanantain kokouksessa.