Valioliigaseurat kokoontuvat jälleen tänään videopuhelun ääreen keskustelemaan kauden jatkumisesta.

Englannissa puhutaan termistä ”Project Restart”, jolla tarkoitetaan harjoittelun ja ennen pitkää kauden jatkumista. Aiemmin tällä viikolla yksi merkittävä este raivattiin pois tieltä, kun seurat äänestivät yksimielisesti joukkue- ja kontaktiharjoitteluun palaamisen puolesta.

Normaaliin harjoitteluun palaaminen antaa joukkueille – ja ennen kaikkea managereille – aikaa, jota he ovat vaatineet ennen tositoimiin palaamista. Seuraava merkittävä askel on sopia loppukauden läpiviemisen askelmerkeistä. Se tarkoittaa muun muassa tarkkoja ottelupäivämääriä.

The Independent -lehden mukaan luonnoksissa esiintyy jo yksi tarkka päivämäärä: 20. kesäkuuta. Valioliigan siis uumoillaan jatkuvan juhannuspäivänä. Varmaa se ei toki ole, sillä ehdotus vaatii valioliigaseurojen hyväksynnän. Lehden mukaan on mahdollista, että seurat hyväksyvät tarkan aloituspäivämäärän jo tämän päivän kokouksessa.

Tarkka aloituspäivämäärä ei kuitenkaan ole ainoa asia kokouslistalla. Seurojen pitäisi päästä yksimielisyyteen erilaisista skenaarioista, kuten siitä, miten loppusijoitukset määräytyvät jos kautta ei pystytäkään pelaamaan täysimääräisesti loppuun. Se on asia, joka on aiheuttanut toistaiseksi valtavasti erimielisyyttä. Toinen merkittävä kysymys on, voidaanko kaikilla stadioneilla pelata.

Lisäksi pitäisi päättää televisioinnista. Pääsarjassa on jäljellä 92 ottelua. Britannian hallitus on vaatinut, että ainakin osa otteluista näytettäisiin ilmaiseksi.