Valioliiga kokoustaa perjantaina jatkosuunnitelmistaan. Kävimme aiemmassa artikkelissa läpi, mitä kaikkea on asialistalla. Juorulehdeksikin tituleerattu Daily Mail uutisoi villeistä suunnitelmista ensi kauden suhteen.

Tällä hetkellä Valioliigan ykköstavoite on jatkaa kausi 2019-20 loppuun. Suunnitelmissa on puhuttu pelien jatkamisesta 8. kesäkuuta. Pelaajat ovat kuitenkin kääntymässä pikaista aloitusta vastaan, ja kritiikki liigaa kohtaan on kasvanut. Kauden jatkamisesta on tässä valossa tulossa vielä kova vääntö.

Daily Mail kertoo sisäpiirissä oleviin lähteisiinsä vedoten, että kauden lopullinen keskeytys on kerännyt kannatusta valioliigaseuroissa. Tähän ratkaisuun päädyttiin muun muassa Hollannissa, Belgiassa ja viimeisimpänä Euroopan TOP 5 -sarjoihin kuuluvassa Ranskan Ligue 1:ssä. Ranskan mestariksi kruunattiin PSG.

Jos Englannin Valioliiga päätyy lopulta kovaan ratkaisuun, että kausi 2019-20 jää pelaamatta loppuun, mitä pidetään siis yhä varsin epätodennäköisenä, saattaa kaudesta 2020-21 tulla hyvin erilainen.

Daily Mailin mukaan sarjasta ei putoaisi yhtäkään joukkuetta. Näin ollen esimerkiksi Teemu Pukin edustama Norwich City säilyisi sarjassa. Kun kausi keskeytyi Norwich oli sarjan viimeisenä kuuden pisteen päässä säilyjän paikalta. Sen sijaan sarjaan kuitenkin nousisi kaksi tai kolme Mestaruussarjan joukkuetta. Nousijat valittaisiin pistekeskiarvon mukaisesti.

Näin ollen Valioliigan joukkuemäärä nousisi ensi kaudeksi 22 tai 23 joukkueeseen. Se taas tarkoittaisi sitä, että ensi kaudella pelattaisiin neljä tai kuusi ottelua enemmän. Se olisi seuroille taloudellisesti tärkeää.

Varjopuolena lisääntyvä ottelumäärä tarkoittaisi sitä, että Englannin liigacup jäisi kalenterista pois. Myös FA Cup saattaisi olla liipasimella. Tosin UEFA edellyttää yhden europaikan jakamista cup-kilpailun kautta. Siksi FA Cupin poistaminen kalenterista saattaa olla vaikeaa.

Joukkuemäärä normalisoitaisiin jälleen kaudeksi 2021-22. Eli ensi kauden päätteeksi sarjasta putoaisi 4-6 joukkuetta riippuen kuluvan kauden nousijamäärästä.