Valioliigajohto haluaa pitää huolen, että maan karanteeni- ja eristäytymisohjeistuksia ei rikottaisi. Koronarikkureille kaavaillaan jättimäisiä sakkoja, ja toistuvista rikkeistä jopa pistemenetyksiä seuralle.

The Sunin lähteiden mukaan sakkojen hinta karanteenirikkeistä voi olla jopa 200 000 puntaa. Toisesta rikkeestä sakkolappu tuplaantuisi ja toistuvista rikkeistä joukkue tuomittaisiin pistemenetyksiin.

Valioliigajohto on aloittanut uuden sanktiojärjestelmän kaavailun sen jälkeen, kun brittimediassa on uutisoitu useiden pelaajien ja valmentajien rikkoneen maan eristäytymisohjeistuksia. Suurimpia lehtien palstoille päätyneitä nimiä on ollut muun muassa Manchester Cityn Kyle Walker, Tottenhamin Serge Aurier sekä Aston Villan Jack Grealish.

Walker joutui otsikoihin, kun hänen kerrottiin rikkoneen eristäytymissääntöjä kolmesti yhden vuorokauden aikana. Hänen muun muassa kerrottiin käyneen juhlissa ja vierailleen vanhempiensa luona.

Tartuntariskiä on pyritty minimoimaan Englannissa, jotta Valioliiga saataisiin pelattua loppuun kesän aikana. Toistaiseksi viikottaisissa liigan suorittamissa koronavirustesteissä on todettu 13 tartuntaa toukokuun 17. päivän jälkeen.

Tuoreimman Valioliigan koronaraportin mukaan uusia tartuntoja ei ole todettu.