Mestaruussarjaa pelaavaa Derby Countyä vaivaa valitettavan tuttu vitsaus. Koko edustusjoukkue, sekä valmentaja Wayne Rooney on asetettu karanteniin seurassa ilmenneiden koronatapausten vuoksi. Seruran harjoituskeskus on suljettu ainakin ensi tiistaihin saakka.

Derbyn ohjelmassa on ensi lauantaille merkitty FA Cupin ottelu kuudennen sarjatason Chorleytä vastaan. Seurassa selvitetään nyt tapoja, joille se voi välttää luovutustappion pelissä.

Koko edustusjoukkueen pelaajisto ja henkilökunta käyvät uudessa koronatestissä torstaina, mutta toivoa edes jossain määrin normaalimiehistöllä pelaamiseen lauantaina on ilmeisen vähän.

Suunnitelmissa on koota joukkue Chorley-otteluun alle 23-vuotiaiden ja alla 18-vuotiaiden ryhmistä. Ongelmana tässäkin on, että kuusi alle 23-vuotiaiden pelaajaa nostettiin hiljattain harjoittelemaan edustusryhmän kanssa, nimenomaan tartuntaongelmien vuoksi. He kuuluvat siis nyt karanteeniin joutuvien joukkoon.

Sky Sports kertoo, että FA Cupin säännöt tilannetta koskien ovat tulkinnanvaraiset. Joukkueen, jolla on käytettävissään 14 pelaajaa ottelua varten, on se pelattava. Ohjeistuksesta ei kuitenkaan selviä, millä tasolla pelaavia pelaajia kyseinen määrä on löydyttävä.

Kaikki joukkueet, jotka pelaavat FA Cupia tulevana viikonloppuna, joutuvat käymään koronatesteissä 72 tuntia ennen otteluitaan. Lauantaille on merkitty kaikkiaan 21 Cupin ottelua.