Manchester City aloittaa kurinpitotoimet Kyle Walkerin seksijuhlista. Samaan hengenvetoon mies itse esitti julkisen anteeksipyynnön.

Britannian tabloidilehti The Sun sai Walkerin nalkkiin siitä, että mies oli tiistaina järjestänyt miespuolisen ystävänsä kanssa juhlat. Paikalle oli kutsuttu kaksi prostituoitua. Seuraavana päivänä Walker kehotti – jälkikäteen ajatellen melko tekopyhällä tavalla – kaikkia ihmisiä malttamaan pysyä kotona koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

– Haluan pyytää julkisesti anteeksi valintojani, jotka tein viime viikolla. Ne päätyivät tabloidilehden juttuun, Walker sanoi tiedotteessaan.

– Ymmärrän, että asemani ammattilaisjalkapalloilijana tuo vastuun roolimallina. Niinpä haluan pyytää anteeksi perheeltäni, ystäviltäni, seuralta, kannattajailta ja muilta ihmisiltä.

– Maailmassa on tällä hetkellä sankareita, jotka yrittävät taistella [koronavirusta vastaan]. Olen halunnnut antaa tukeni heille ja korostaa heidän uskomatonta uhrautumistaan viime viikkoina.

– Omat tekoni ovat ollaa jyrkästi ristiriidassa sen suhteen, mitä minun olisi pitänyt tehdä näinä aikoina. Haluan nyt toistaa viestini: pysykää kotona, pysykää turvassa.

[readmore from=koronavirus]

Manchester City lausui Walkerin toiminnasta näin:

– Manchester City FC on tietoinen Kyle Walkerin yksityiselämään liittyvästä jutusta, joka julkaistiin eräässä tabloidilehdessä. Walker rikkoi toiminnallaan Britannian liikkumisrajoituksia.

– Jalkapalloilijat ovat globaaleja roolimalleja. Meidän henkilöstömme ja pelaajamme ovat tukeneet NHS:n [Britannian julkinen terveydenhuolto] ja muiden kriittisten työntekijöiden taistelua covid-19 koronavirusta vastaan. Tässä suhteessa Kylen teot ovat olleet jyrkästi ristiriidassa näiden tukitoimiemme kanssa.

– Olemme pettyneitä kuultuamme nämä syytökset, ja olemme myös panneet merkille Kylen pikaisen anteeksipyynnön. Aiomme aloittaa sisäiset kurinpitotoimet lähipäivinä.