Manchester Cityn Kevin de Bruyne puolustaa joukkuekaveriaan Kyle Walkeria englantilaispakin jouduttua Roy Keanen kritiikin kohteeksi.

Walker, 30, on kuulunut Cityn ehdottomiin luottopelaajiin tällä kaudella pelaten avauskokoonpanossa jokaisessa ottelussa, mutta Valioliiga-legenda Keane, 49, haukkui hänen viime viikon esityksensä Liverpoolia vastaan pystyyn. Liverpool sai rangaistuspotkun ja siitä avausmaalinsa Walkerin kaadettua kömpelösti Sadio Manén. Ottelu päättyi tasalukemiin 1-1.

Keane sanoi Sky Sportsin studiossa, että Mané sai pilkun, ”koska hän sai pelata idioottia vastaan”.

– Ihmiset sanovat minulle jatkuvasti, että Kyle Walker pelaa hyvin. Minä en ole tätä mieltä. Hän on maajoukkuetason pelaaja, 30 vuotta vanha, ja hän on kuin kolariauto, jatkoi Keane.

De Bruynen, 29, mukaan Keanella on oikeus mielipiteeseensä, mutta hän ei allekirjoita sitä alkuunkaan.

– Minusta Kyle on ollut yksi tasaisimmista suorittajistamme hänen tultua joukkueeseen, kommentoi de Bruyne Sky Sportsin mukaan.

– Hän ei ole ikinä loukkaantunut, hän pelaa jatkuvasti. Hän on luotettava ja todella hyvä puolustaja. Minusta hän tekee aina erittäin hyvää työtä.

De Bruynen mukaan Walkeria ei voi pelityylinsä puolesta suoraan verrata Valioliigan muihin huippulaitapakkeihin, kuten Liverpoolin Trent Alexander-Arnoldiin.

– Tietysti eri paikkojen vertailu on erilaista. Kylen työtä ei voi verrata esimerkiksi siihen, mitä Trent tekee Liverpoolissa.

– Trent on hyökkäävämpi pelaaja ja Kylen on pelattava joukkueessamme erilaisessa roolissa, mutta hän hoitaa sen todella hyvin ja siksi hän on pelannut kaikki nämä vuodet tällä tasolla eri joukkueissa. Se tarkoittaa, että hän on ollut todella hyvä.

– Mitä tulee Roy Keanen sanomisiin… Hän on erilainen mies ja kaikki tietävät sen, mutta se on hänen mielipiteensä ja Kyle ottaa sen ongelmitta vastaan. Ei hänellä ole ongelmaa sen kanssa.