Leicester City teki tunteikkaan paluun King Power Stadiumille, kun joukkue pelasi maalittoman tasapelin Burnleyta vastaan Valioliigan 12. kierroksella. Ottelu oli Leicesterin ensimmäinen kotipeli sitten seuraomistaja Vichai Srivaddhanaprabhan kuoleman jälkeen kaksi viikkoa sitten.

Fanit kävelivät kotistadionille isona joukkona, osoittaen kunnioitusta kopteriturman viidelle kuolonuhrille. Ennen ottelun alkua koko stadion piti kahden minuutin hiljaisen hetken Srivaddhanaprabhan muistolle, minkä lisäksi kotijoukkueen paidoissa oli Srivaddhanaprabhalle omistettu teksti.

B/R Football

@brfootball
Leicester play their first home game since the death of chairman Vichai Srivaddhanaprabha and four others

The King Power pays tribute. 🙏

Leicester otti pelin haltuun heti ottelun alusta lähtien. Kotijoukkueen pitkä painostus oli lähellä tuottaa maalin jo 15 peliminuutin jälkeen. Jamie Vardy pääsi kulman jälkitilanteesta tälläämään pallon Joe Hartin ohitse kohti maalia, mutta Burnleyn laitapuolustaja Matthew Lowton onnistui purkamaan pallon tiehensa aivan maaliviivalta.

Sinipaidat jatkoivat kovaa painostustaan, ja maalintekotilaisuuksia avautui yksi toisensa jälkeen. 20 minuutin pelin jälkeen Rachid Ghezzal puski Ricardo Pereiran keskityksen vaarallisesti kohti maalia, mutta tällä kertaa ylärima pelasti vieraat. Hart joutui myös torjuntatöihin, kun sekä Marc Albrightonin että Demarai Grayn pääsivät yrittämään englantilaisveskarin virettä.

Ensimmäinen puoliaika tuli päätökseen 0-0-tasalukemissa, ja seuraava puoliaika jatkui hyvin samoin tavoin. Leicester hallitsi palloa, kun Burnley vetäytyi syvälle omalle puoliskollensa.

Vardy oli lähellä päästä avaamaan Leicesterin maalihanat läpiajosta tunnin pelin kohdalla, mutta Ben Mee jahtasi englantilaishyökkääjän viime hetkillä kiinni. Samaan aikaan koko kotiyleisö nousi seisomaan taputtaen ja levittäen ”Mr. Chairman – Forever in our hearts” -tekstillä varustetut huivinsa esille, osoittaen jälleen suurta kunnioitusta edesmenneelle ja rakkaalle seurajohtajallensa.

Leicester alkoi väsymään ottelun viimeisen vartin aikana, kun hyökkäyspeli ei tuntunut tuottavan minkäänlaista tulosta. Burnleylle syntyi täten myös enemmän tilaa Leicesterin puoliskolla, mutta hekään eivät lopulta onnistuneet maalinteossa.

Ottelu tuli päätökseen 0-0-lukemissa, mikä oli tietysti harmin paikka Leicesterille näin merkittävässä pelissä. Burnley sen sijaan katkaisi tasapelillä kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa. Leicester on nyt sarjataulukossa kymmenes, Burnley sijalla 15.

Valioliiga lauantaina 10. marraskuuta

Klo 14:30

Cardiff-Brighton 2-1 (1-1)
1-0 Lewis Dunk (6.)
1-1 Callum Paterson (28.)
2-1 Souleymane Bamba (90.)

Klo 17:00

Huddersfield-West Ham 1-1 (1-0)
1-0 Alex Pritchard (6.)
1-1 Felipe Anderson (74.)

Leicester-Burnley 0-0 (0-0)

Newcastle-Bournemouth 2-1 (2-1)
1-0 Salomon Rondon (6.)
2-0 Salomon Rondon (39.)
2-1 Jefferson Lerma (45.)

Southampton-Watford 1-1 (1-0)
1-0 Manolo Gabbiadini (20.)
1-1 Jose Holebas (82.)

Klo 19:30

Crystal Palace-Tottenham