Prinssi William ja herttuatar Catherine vierailivat keskiviikkona Leicesterin King Power Stadiumilla muistamassa viime kuun traagisen helikopteriturman uhreja.

Onnettomuudessa saivat surmansa Leicesterin omistaja Vichai Srivaddhanaprabha ja neljä muuta ihmistä.

– Tunsimme Vichain miehenä, joka välitti syvästi perheestään ja yhteisöstään. Hän oli tietysti varakas mies, mutta se varakkuus ei irrottanut häntä hänen ympärillään olevista ihmisistä. Hän uskoi takaisin antamiseen, prinssi William totesi.

Hän kertoi saapuneensa puolisonsa kanssa Leicesteriin myös sen takia, mitä kaupungin asukkaat ja seuran fanit ovat osoittaneet kaikille muille parin viime viikon aikana.

Leicester City

@LCFC
The Duke of Cambridge addressed a large gathering at King Power Stadium earlier today.

– Vuonna 2016 tämä jalkapalloseura teki jotakin, minkä olisi pitänyt olla mahdotonta. Kaikkia kertoimia vastaan, ja mikä on nyt jo legendaarista, haastoitte Goljatit ja maailman kuuluisimman jalkapalloliigan supertähdet. Ohittamalla heidät ja voittamalla mestaruuden kirjoititte modernin urheiluhistorian parhaan altavastaajatarinan, prinssi sanoi.

Hänen mukaansa leicesteriläisten kunnioittava ja välittävä reaktio seuran menestykseen johdattaneen henkilön kuoleman jälkeen toimii esimerkkinä kaikille.

– Aikana, jolloin jalkapalloseuroista on tullut valtavia maailmanlaajuisia liikeyrityksiä, te kiititte Vichaita siitä, että hän teki faneista tämän seuran todellisia omistajia. Ja kiititte häntä menestyksen tuomien palkkioiden investoimisesta Leicester Cityn tulevaisuuden eteen. Te osoititte, että yhteisöllä oli merkitystä hänelle ja teille kaikille.

Prinssi William mainitsi myös sen, että hän oli aiemmin lentänyt turmahelikopterin puikoissa olleen Eric Swafferin kanssa.