Leicester nappasi toisen peräkkäisen voittonsa Valioliigassa jännittävien vaiheiden jälkeen. Burnley kaatui vieraskentällä 2-1-numeroin.

Leicester joutui jo kolmannella peliminuutilla vajaamiehiseksi. Johann Gudmundsson murtautui läpi ja Harry Maguire kaatoi viimeisenä miehenä Burnley-laiturin punaisen kortin arvoisesti.

Gudmundsson ampui itse vapaapotkun, joka kimposi muurin kautta ylärimaan.

Avausmaalin iski lopulta 33. minuutilla Leicester erikoistilanteesta. James Maddisonin laukaus kiersi vapaapotkusta taidokkaasti vasempaan ylänurkkaan.

Burnley tasoitti vain viisi minuuttia myöhemmin. Charlie Taylor syötti taakse ja Dwight McNeil täräytti laukauksensa alanurkkaan.

Viimeisen kaksikymppisen alkuun nähtiin kyseenalainen tilanne, kun Wilfried Ndidi rikkoi takaapäin Tayloria rangaistusalueen sisällä. Burnley vaati rangaistuspotkua, mutta erotuomari Michael Oliverilta jäi rike huomaamatta.

Ottelu sai dramaattisen päätöksensä 90. minuutilla, kun Leicester iski ratkaisuosuman aivan loppuhetkillä. Sankariksi nousi kapteeni Wes Morgan, joka puski keskeltä boksia Youri Tielemansin keskityksen verkon perukoille.

Samaan aikaan Lontoossa nähtiin seitsemän maalin trilleri, josta voittajana poistui West Ham. Hammers nujersi toisen puoliskon harppauksen myötä Huddersfieldin 4-3-numeroin.

Hammers kiri viimeisen vartin aikana kahden maalin takaa ohi. Ensin Angelo Ogbonna puski pallon sisään Aaron Cresswellin kulmapotkusta. Kuusi minuuttia ennen loppua puolestaan osui Javier Hernández ohjattuaan päällään Samir Nasrin keskityksen takatolpalta sisään.

Hernández viimeisteli myös ottelun voittomaalin. Meksikolainen hyppäsi keskityspalloon ja pukkasi ratkaisun Terriers-maalin kattoon.

Jännittävä loppuratkaisu saatiin myös Bournemouthissa. Kirsikat menetti johtonsa Newcastlea vastaan aivan loppuhetkillä ja jäi kotonaan 2-2-tulokseen.

Newcastlen tasoihin puski lisäajan neljännellä minuutilla entinen Bournemouth-pelaaja Matt Ritchie DeAndre Yedlinin keskityksestä. Isännillä Joshua King viimeisteli molemmat maalit.

Valioliiga lauantaina 16.3.2019

Bournemouth-Newcastle 2-2 (0-1)
45+5′ Salomon Rondón 0-1
48′ Joshua King Rp. 1-1
81′ Joshua King 1-2
90+4′ Matt Ritchie 2-2

Burnley-Leicester 1-2 (1-1)
4′ Ulosajo, Harry Maguire
33′ James Maddison 1-0
38′ Dwight McNeil 1-1
90′ Wes Morgan 1-2

West Ham-Huddersfield 4-3 (1-2)
15′ Mark Noble 1-0
17′ Junior Bacuna 1-1
30′ Karlane Ahearne-Grant 1-2
65′ Ahearne-Grant 1-3
75′ Angelo Ogbonna 2-3
84′ Javier Hernández 3-3
90+2′ Javier Hernández 4-3