Pääsyä Mestarien liigaan tavoitteleva Leicester koki sunnuntaina kovan kolhun, kun se hävisi Bournemouthin vieraana 1-4.

Valioliigan maalipörssiä johtava Jamie Vardy vei vieraat avausjaksolla johtoon, mutta toisella puolikkaalla peli kääntyi täysin. Bournemouth iski reilun tunnin kohdalla parin minuutin sijaan kaksi maalia, ja Leicesterin toppari Çağlar Söyüncü sai samassa yhteydessä suoran punaisen kortin.

Bournemouthin hyökkääjä Callum Wilson tönäisi Söyüncüa hakiessaan pallon verkosta kotijoukkueen toisen osuman jälkeen ja turhautunut turkkilaispuolustaja potkaisi häntä epäurheilijamaisesti takaapäin.

Leicester on nykyisen sarjataulukon perusteella yhä matkalla Mestarien liigaan, mutta ottelun vähemmän pelannut Manchester United sekä Wolverhampton ja Sheffield United hengittävät sen niskaan.

Kettujen manageri Brendan Rodgers pahoitteli omiensa esitystä. Hänen mielestään tulos ei johtunut taktisista, vaan henkisistä syistä.

– En osannut odottaa sitä. Meillä ei ollut luonnetta toisella puoliajalla, kommentoi Rodgers Leicester Mercuryn mukaan.

– Haluaisin pyytää anteeksi kannattajiltamme. Reaktiotamme [Söyüncün] punaiseen korttiin on mahdoton hyväksyä. Meiltä puuttui henki ja asenne.

Rodgers ilmaisi pettymyksensä myös Söyüncün toimintaan.

– Se oli pettymys, koska meiltä puuttui jo entuudestaan kolme avainpelaajaa (Ricardo Pereira, James Maddison, Ben Chilwell). Meillä ei ole tarpeeksi iso joukkue. Se oli typerä reaktio.

Bournemouthin managerilla Eddie Howella taas riitti syitä riemuun. Howen suojatit ovat yhä putoamisviivan alapuolella, mutta sunnuntain tuloksen myötä viivan yläpuolelle on matkaa vain kolme pistettä.

– Se [sarjapaikan säilyttäminen] on yhä vaikeaa, mutta me taistelemme ja aiomme jatkaa sitä loppuun asti, sanoi Howe Sky Sportsille.

– Olen aina uskonut, että pelaajamme ovat riittävän hyviä saavuttamaan haluamamme tulokset. Tänään oli luultavasti ensimmäinen kerta pitkään aikaan, kun meillä oli hieman tuuria mukana. Toivottavasti tämä antaa meille tarvitsemaamme lisävoimaa viimeiseen kolmeen otteluun.