Englannin liigacupin puolivälierät pelataan tiistaina ja keskiviikkona.

Leicester City–Manchester City

King Powerilla katseet kohdistuvat Riyad Mahreziin. Kettujen mestaruussankari kapinoi pitkään ja sai lopulta tahtonsa läpi: Manchester City osti algerialaisen kesällä 60 miljoonalla punnalla.

Nähtäväksi jää, pääseekö Mahrez avauskokoonpanoon, sillä Kevin De Bruyne ja Sergio Agüero saattavat palata loukkaantumisten jälkeen nurmelle.

Englannin maajoukkuepuolustaja Ben Chilwell puuttuu isäntien vahvuudesta. Toppari Jonny Evans on pelikiellossa.

Middlesbrough-Burton Albion

Ykkösliigan Burton pettyi, kun arpa toi reissun Riverside Stadiumille. Albion toivoi kotiottelua jättiä vastaan.

– En voi edelleenkään uskoa, että Burton Albion on kahdeksan joukossa, hehkutti manageri Nigel Clough BBC Radio Derbylle.

– Arpa on kova, mutta tämä on voitettavissa. Voin vain kuvitella, miten upeaa se on, jos pääsemme vielä askeleen pidemmälle.

Middlesbrough on mestaruussarjassa kuudentena. Tony Pulisin porukka on päästänyt sarjassa vähiten maaleja (16), mutta osunut nihkeästi, yhteensä vain 24 kertaa.

Arsenal-Tottenham

Joukkueet kohtasivat jo joulukuun alussa Emiratesilla Valioliigassa kuumissa tunnelmissa. Arsenal juhli tuolloin voittoa luvuin 4–2, kun Tykkimiesten päävalmentaja Unai Emery antoi Mauricio Pochettinolle kyytiä taktisella puolella.

Emery vaihtoi muotoja ottelun aikana – ja Pochettino tippui kyydistä.

Joukkueet ottivat tiukasti yhteen nurmella – joten Tottenham janoaa revanssia. Ottelun alla nousi esiin Spurs-fanien käytös. Tykkimiesten Pierre Emerick-Aubameyangia kohti heitettiin joulukuun alussa vieraskatsomosta banaani.

Pochettino korostikin lehdistötilaisuudessaan, että rasismi pitää kitkeä jalkapallosta.

Arsenal kärsii loukkaantumissumasta. Erityisesti joukkueen alakerta on hatara. Tottenhamillakin on vaivoja: ainakin Eric Dier, Moussa Dembélé ja Jan Vertonghen huilaavat keskiviikkona.

Chelsea-Bournemouth

Stamford Bridgellä voidaan odottaa viihdyttävää ottelua. Chelsea yrittää edetä lyhyillä siirroilla. Bournemouth taas prässää innolla – ja usein korkeallakin.

Isäntien päävalmentaja Maurizio Sarri kierrättänee kokoonpanoaan. Sarri on peluuttanut Valioliigassa hyvin vakiopainotteista porukkaa. Vähemmälle vastuulle jääneet kaverit saanevat keskiviikkona mahdollisuuden.

Länsilontoolaisten nilkkavaivainen supertähti Eden Hazard huilannee. Bournemouthilla riittää huolia, sillä Adam Smith, Lewis Cook, Simon Francis, Dan Gosling ja Tyrone Mings parantelevat vaivojaan.

Viasat näyttää kaikki ottelut suorina lähetyksinä.