Englannin liigacupin kaksiosaiset välierät pyörähtävät tänään tiistaina käyntiin, kun Tottenham isännöi Chelseaa. Huomenna keskiviikkona vuorossa on hallitsevan mestarin Manchester Cityn ja Ykkösliigasta ponnistavan Burton Albionin kohtaaminen Etihad Stadiumilla.

Välierien toiset osaottelut pelataan 23.-24. tammikuuta.

Tottenham-Chelsea

Lontoolaisseuroilta on lupa odottaa viihdyttävää mittelöä. Tottenham ja Chelsea ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kerran. Marraskuussa pelattu Valioliigan ottelu päättyi Tottenhamin 3-1-voittoon.

Kummatkin joukkueet pääsevät illan välierään varsin hyvässä vireessä. Sekä Tottenham että Chelsea ovat kärsineet vain yhteensä kaksi tappiota joulu- ja tammikuun aikana.

Tottenham lepuutti useita vakioavauksen pelaajiaan, kun se kaatoi perjantaina Kakkosliigan Tranmere Roversin FA Cupissa murskalukemin 7-0.

Myös Chelsea sai säästellä joitain avainpelaajiaan, kun se voitti lauantaina Mestaruussarjan Nottingham Forestin FA Cupissa 2-0.

Liigacup on kummallekin seuralle oiva mahdollisuus saavuttaa pokaali tällä kaudella, mutta molemmilla joukkueilla on suurempiakin tavoitteita tälle keväälle.

Tottenham ja Chelsea pelaavat tämän illan jälkeen seuraavat ottelunsa jo tulevana viikonloppuna, joten joitain lepuutuksia voisi kuvitella olevan luvassa illan ottelussa.

Paikallisasetelma tuo lisää jännitystä ja maustetta välieräkamppailuun, mutta ottelupari voi ratketa siihen, kumpi leiri arvostaa liigacupin korkeammalle kauden tavoitteissaan. Toivottavasti arvostus näkyy korkeintaan muutamassa pelaajavalinnassa eikä niinkään suorituksissa kentällä.

Manchester City-Burton Albion

Valioliigan ja liigacupin hallitseva mestari Manchester City kohtaa viime kaudella Mestaruussarjasta pudonneen Burton Albionin, joka majailee tällä hetkellä kolmanneksi korkeimman sarjatason ylemmässä keskikastissa.

Ennakkosuosikkia ei tarvinne arvailla.

City pelasi sunnuntaina yllättävänkin kovalla kokoonpanolla FA Cupissa Mestaruussarjan putoajakandidaattia Rotherham Unitedia vastaan. Cityn 7-0-voitto kertonee tuosta ottelusta kaiken olennaisen, mutta jatkavatko esimerkiksi John Stones, Raheem Sterling tai loukkaantumisista kärsinyt Kevin de Bruyne todella manchesterilaisten avauksessa myös keskiviikkona Burtonia vastaan?

Burton Albionin paikkaa välierissä ei sovi vähätellä. Se on kohdannut matkalla jo useita itseään isompia seuroja ja selviytynyt niistä haasteista kunnialla. Valioliigan joukkueista se on kohdannut toistaiseksi ainoastaan Burnleyn, jonka se voitti 2-1.

Brewersin tuloksista liigacupista voi päätellä jotain joukkueen henkisestä kantista; se on voittanut kaikki ottelunsa yhden maalin erolla.

Kaksiosainen välierä Manchester Cityä vastaan on kuitenkin todennäköisesti ylitsepääsemätön haaste Burtonille, joka tarjoaa jo läsnäolollaan välierissä riemun hetkiä cup-seikkailuja rakastaville jalkapalloromantikoille.

Tottenham-Chelsea 8.1. klo 22.00 (Viasat Jalkapallo & ViaPlay)
Manchester City-Burton Albion 9.1. klo 21.45 (Viasat Jalkapallo & ViaPlay)
Burton Albion-Manchester City 23.1. klo 21.45
Chelsea-Tottenham 24.1. klo 21.45

Muokattu 10.1.2019 klo 12.11: Toisten osaotteluiden alkamisajat korjattu.