Tottenham voitti tiistaina Chelsean liigacupin välierien ensimmäisessä osaottelussa 1-0. Ottelu pelattiin Wembleyllä.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
#THFC: Gazzaniga, Trippier, Alderweireld, Sanchez, Rose, Winks, Sissoko, Eriksen, Dele, Son, Kane (C).

Latest @WilliamHill odds - spurs.to/ChelseaLineUp (18+)

#COYS

Chelsea FC

@ChelseaFC
Tonight's team to play Tottenham...

#TOTCHE

Illan isäntä Tottenham vaati itselleen rangaistuspotkua jo kahden minuutin jälkeen, kun Son Heung-Min kaatui rangaistusalueella kamppaillessaan pallosta Andreas Christensenin kanssa. Tuomaristo ei kuitenkaan nähnyt pilkulle perusteita.

Chelsean Callum Hudson-Odoi osoitti vaarallisuutensa varhain. Hän harhautti Danny Rosen ja vapautti oikean jalkansa vetoa varten, mutta laukaus ei tuottanut ongelmia Tottenhamin torjujalle Paulo Gazzanigalle.

Vierasjoukkue hallitsi hienokseen ottelun alkuhetkiä, mutta vaaralliset tekopaikat olivat vähissä.

Tottenham sai lopulta pilkkunsa, jota se vaati jo ensimmäisillä minuuteilla. Chelsea-vahti Kepa Arrizabalaga kaatoi läpiajoon karanneen Harry Kanen. Tilanne liputettiin paitsioksi, mutta se korjattiin videotuomiolla rangaistuspotkuksi. Kane asteli itse pallon taakse ja laittoi pelivälineen sisään. 1-0.

160 - Harry Kane is now the outright fourth highest goalscorer for Tottenham Hotspur. Climbing.

Chelsea oli tulla tasoihin vielä taukovihellyksen kynnyksellä, kun Hudson-Odoin keskitys suuntautuikin kohti Tottenhamin maalia. Pallo kimposi ylärimasta maalin eteen ja kotijoukkueen puolustus siivosi sen äkkiä pois.

Jälkimmäinen puolikas lähti räväkästi käyntiin. Kane oli lähellä iskeä illan toisensa, mutta Kepa torjui hänen tulisen kudinsa kulmapotkuksi. Hetkeä myöhemmin paraatitorjunnan pääsi esittämään myös Gazzaniga, joka selvitti N’Golo Kantén laukauksen kunnialla.

Tunnin tienoilla Chelsealla oli tuhannen taalan paikka tulla tasoihin. Ross Barkley ohjasi kulmapotkussa päällään pallon taka-alueelle, jonne suuntasi Christensen. Tanskalaistoppari ei kuitenkaan saanut ulkosyrjällään puhdasta osumaa palloon.

Ottelun viimeiset hetket etenivät pitkälti Chelsean hallinnassa. Tottenham yritti enimmäkseen murtautua maalintekoon pitkillä syötöillä. Kummankaan strategia ei kuitenkaan tuottanut tarpeeksi hyviä tontteja. Chelsean viimeiset syötöt karkasivat Gazzanigan käsiin ja Tottenham tyytyi purkamaan palloa kentän toiselle puolen.

Huomenna keskiviikkona toisessa välieräparissa kohtaavat Manchester City ja Burton Albion. Välierien toiset osat pelataan 22. tammikuuta.