Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettino ei ole vielä päässyt nostamaan pokaalia valmentajaurallaan.

Uran ensimmäisen pokaalin voitto oli enemmän kuin lähellä vuonna 2015. Tottenham eteni tuona Pochettinon debyyttikaudella Englannin liigacupin loppuotteluun, mutta hävisi Lontoon toiselle jättiseuralle Chelsealle 0-2.

Tippuminen liigacupista tai Englannin suurimmasta turnauksesta FA Cupista ei ole tuntunut viime vuosina Pochettinoa juuri kirvelevän. Argentiinalainen on usein antanut ymmärtää, etteivät Englannin cup-kilpailut ole kärjessä hänen prioriteettilistallaan.

Pochettino ounasteli hiljattain, että olisi saattanut saada jo pari vuotta sitten potkut Tottenhamista, jos seura olisi voittanut liigacupin tai FA Cupin mutta jäänyt sen sijaan ilman paikkaa Mestarien liigassa.

– Pochettino sanoi, etteivät kotimaan cup-voitot pelasta työpaikkaa vaan Valioliiga ja Mestarien liiga ovat seuralle – tai ainakin hänelle – ykköstargetit. Sinänsä mielenkiintoinen lause, koska kilpailun koventuessa liigacupin pokaali mahtuisi taatusti palkintokaappiin, Viasatin selostaja Ville Kuusinen hämmästeli Valioliiga.comille.

Spursin mahdollisuudet Valioliigassa ja Mestarien liigassa ovat yhä hyvässä asemassa. Sarjassa joukkue on kolmantena kuusi pistettä sarjakärki Liverpoolia perässä. Mestarien liigassa joukkue eteni puolestaan 16 parhaan joukkoon ja kohtaa neljännesvälierien otteluparissaan Saksan Bundesliigaa johtavan Borussia Dortmundin.

Tiistaina Spurs ottaa mittaa kotonaan juuri vajaan neljän vuoden takaisesta finaalivastustajastaan Chelseasta liigacupin välierän avausosassa. Joukkueet ovat kohdanneet jo kerran tällä kaudella. Marraskuun 24. päivänä pelatun valioliigamittelön vei nimiinsä Spurs 3-1-kotivoitolla.

– Ottelupari on herkullinen. Viime vuosina seurojen välinen noussut ”vihanpito” tekee ottelusta kuuman paikallistaiston. Toissa kauden FA Cup -välierä oli mahtava tykitys. Lisäksi on jännä nähdä peluutusta, sillä kummaltakaan ei löydy liikaa leveyttä ja otteluruuhka on melkoinen. Kummalta löytyy enemmän virtaa, siinä kai se iso kysymys, joka ratkaisee otteluparin.

Joukkueet kohtasivat FA Cupin välierässä huhtikuussa 2017. Tuolloin Chelsea voitti runsasmaalisen ottelun 4-2 Wembleyllä yli 86 000 katsojan edessä.

Tottenhamista Kuusinen nostaa esiin Son Heung-minin, joka on esiintynyt vahvasti viime aikoina. Eteläkorealainen tehnyt viidessä viime pelissä peräti kuusi maalia.

Kuusinen odottaa myös, saako Chelsean molemmat maalit tuoreessa FA Cupin 2-0-voitossa Nottinghamia vastaan syöttänyt Callum Hudson-Odoi jälleen vastuuta. 18-vuotiaan on huhuttu olevan saksalaisseura Bayern Münchenin kiikarissa.

– Lauantaina Hudson-Odoi näytti mihin parhaimmillaan pystyy. Nyt vastustaja on toki aivan eri luokkaa, Kuusinen sanoi.

Englannin liigacupin välieräparin Tottenham-Chelsean avausosa näkyy tiistaina 8.1. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa Ville Kuusisen selostamana klo 21.50 alkaen.