Manchester City kaatoi sunnuntaina Aston Villan Englannin liigacupin finaalissa lukemin 2-1. Mestaruus oli Citylle kolmas peräkkäinen liigacupissa, sillä se on voittanut kyseisen turnauksen myös kahtena edellisenä vuonna.

Manchester City

@ManCity
FULL-TIME | CARABAO CUP WINNERS 2020! 🏆

⚽️ @QNetOfficial
🦁 1-2 🔵 #ManCity #CarabaoCup

Aston Villa aloitti ottelun pirteästi. Se pystyi luomaan pari hyvää maalipaikkaa, mutta ei kyennyt kuitenkaan iskemään kamppailun avausmaalia.

Villan hyvän alun jälkeen City otti ottelun hallinnan itselleen. Se onnistuikin iskemään ottelun ensimmäisen maalin 20. peliminuutilla. Rodri nosti hyvän pallon boksin sisään Phil Fodenille, joka puski pallon Sergio Agüerolle. Argentiinalaishyökkääjä ei paikastaan erehtynyt, vaan laukoi pelivälineen verkkoon.

Kymmenen minuuttia myöhemmin manchesterilaiset tuplasivat johtonsa Rodrin osumalla. Espanjalainen puski pallon kulmapotkusta verkon perukoille. Maali oli hieman kyseenalainen, sillä hidastusten perusteella Aston Villan olisi pitänyt saada maalipotku, eikä maalin johtanutta kulmapotkua olisi pitänyt ikinä tulla.

Viisi minuuttia ennen avausjakson päätöstä Aston Villa nousi kamppailuun mukaan Mbwana Samatan maalilla. Samata puski Anwar El-Ghazin antamasta keskityksestä joukkueensa maalin päähän vastahyökkäyksen päätteeksi.

City hallitsi kenttätapahtumia selvästi myös toisella jaksolla. Sillä oli useita huippupaikkoja lisätä johtoaan, mutta se ei siinä kuitenkaan onnistunut.

Aston Villa kävi hyvin lähellä tasoitusta ottelun varsinaisen peliajan viime hetkillä. Bjorn Engels puski kulmapotkusta pallon kuitenkin ainoastaan tolppaan.

Usealle Cityn pelaajalle liigacupin mestaruus oli uran viides. Pep Guardiolasta puolestaan tuli toinen manageri historian aikana, joka on onnistunut voittamaan turnauksen kolme kertaa putkeen.