Jos Liverpool-faneilta kysytään, niin epäilemättä moni heistä olisi valmis julistamaan 26. toukokuuta pelattavan Mestarien liigan loppuottelun seuran kauden tärkeimmäksi peliksi. Redsin manageri Jürgen Klopp ei kuitenkaan mene asioiden edelle, vaan nostaa sunnuntain kotipelin Brightonia vastaan arvojärjestyksessä ykköseksi.

Syykin tähän on selvä: Liverpoolin paikka ensi kauden Mestarien liigassa ei ole vielä saletti. Liverpool tarvitsee Brighton-pelistä vähintään tasapelin varmistaakseen paikkansa neljän joukossa. Tappiokin tosin riittää, mikäli Chelsea ei kukista samaan aikaan Newcastlea.

– Niin kauan kuin emme ole sataprosenttisella varmuudella Mestarien liigassa, tämä viimeinen sarjapeli on kauden tärkeimpämme, Klopp sanoi Sky Sportsille.

– Olen sanonut sen muutaman kerran, mutta kaikki tähänastinen on luonut meille vain perustan, ja nyt meidän täytyy käyttää sitä pohjaa. Pohja on tietysti hyvä, sillä jos kaadamme Brightonin, pääsemme Mestarien liigaan.

[readmore from=Liverpool]

– Töitä on yhä tehtävänä, mutta ei se minua haittaa.

Vaikka Liverpoolille jäisikin katastrofin sattuessa vielä takaportti Mestarien liigaan – Real Madridin voittaminen Kiovan loppuottelussa – ei Klopp halua jättää suunnitelma A:ta hyödyntämättä.

– Tietysti olisi siistiä päästä finaaliin siten, että olisimme jo varmistaneet paikan ensi kauden kilpailussa. Kukaan ei kuitenkaan ajattele vielä Mestarien liigan loppuottelua.

– Nyt Brighton ansaitsee huomiomme. He ovat pelanneet erinomaisen kauden ja Chris (Hughton, Brightonin manageri) on tehnyt mahtavaa työtä.