Liverpoolin historian menestyksekkäin ajanjakso ajoittuu 1980-1990- luvuille, mutta tällä kaudella Liverpool ylsi 11 vuoden poissaolon jälkeen jälleen Mestarien liigaan. Seura himoitsee paluuta todelliseksi suurseuraksi, jollainen se seuran omistajiin kuuluvan John Henryn mielestä jo on.

Henry ei ymmärrä alkuunkaan, minkä takia Luis Suárez ja Philippe Coutinho päättivät lähteä Liverpoolista Barcelonaan. Suárez lähti Liverpoolista vuonna 2014 75 miljoonan punnan siirtosummalla, ja Coutinho viime tammikuussa lähes tuplahinnalla.

– Ehkä se johtuu amerikkalaisuudestani, mutta en oikein pysty ymmärtämään, miksi kukaan haluaisi lähteä Liverpoolista, Henry totesi The Associated Press -uutistoimistolle.

– Seuralla on niin rikas historia ja niin rikkaat perinteet. Sillä on miljoonia kannattajia ympäri maailmaa, kaikissa maailman maissa.

– Yksikään seura ei toivo olevansa sellainen, josta pelaajat haluaisivat lähteä, olkoonkin sitten, että Barcelonaan.

– On vaikea ymmärtää, miksi pelaajat haluaisivat lähteä liigaan, missä kilpailu on niin heikkoa. He pelaavat jotain 30 merkityksetöntä ottelua joka vuosi odotellessaan Mestarien liigan pelejä, Henry jyrähtää.

– Tänä viikonloppuna he (Suárez ja Coutinho) kuitenkin katsovat loppuottelua ja olisivat saattaneet itsekin pelata siinä.

Liverpoolin ja Real Madridin välinen finaali pelataan Kiovassa lauantaina kello 21.45 alkaen.