Valioliiga päättyy sunnuntaina täyteen kierrokseen. Suurin dramatiikka on jo nähty; putoajat ovat selvillä, samoin mestari. Pieni jännitysmomentti piilee vielä kisassa viimeisestä Mestarien liigan paikasta Liverpoolin ja Chelsean välillä.

Suomen nuorisomaajoukkueiden fysioterapeuttina lähes kaksikymmentä vuotta vaikuttanut Jari Pylvänäinen on kannattanut koko ikänsä Liverpoolia. Kulunut kausi onkin Pylvänäisen mukaan ollut jopa yllättävän komea.

-Onhan Mo Salahin byyrejä ollut ilo katsoa ja paikka Mestarien liigan finaalissa on enemmän, kuin mitä ainakaan itse uskalsin toivoa. Täytyy vain toivoa, että pystymme pitämään kaikista pelaajista kiinni myös kesän jälkeen, MM-kisoilla kun on ihmeellinen vaikutus pelaajien hintoihin. Toivottavasti pystymme osoittamaan sen, että olemme uskottava seura myös ensi kaudella, hän toteaa.

Istanbulin ihmettä Pylvänäinen katsoi TV:n välityksellä, mutta seuraavan vuoden finaalitappiota hän oli paikan päällä Ateenassa todistamassa.

-Katsotaan, josko tulisi Kiovaan lähdettyä. Pieniä virityksiä on ilmassa, hän kertoo.

Sunnuntain askelmerkit ovat Pylvänäisen mielestä selvät.

-Aika helppoa matematiikkaa. Jos voitetaan Brighton, niin kaikki on kondiksessa. Chelsealla ei mikään helppo reissu Newcastleen ole luvassa. Onhan tässä molemmilla vielä helvetisti pelattavaa vielä. Sanotaanko näin, että olen toiveikas, mutta pieni pelko perseessä kyllä on, fysioterapeutti heittää.

Myös Pylvänäinen on laittanut merkille Chelsean managerin Antonio Conten viime viikkojen apaattisen ilmeen.

-Ei varmaan tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja nähdäkseen, että Conten päivät ovat luetut Stamford Bridgellä. Tulisieluisuudesta ei ole ollut häivääkään nähtävissä. Valitettavasti tämä näkyy myös pelaajissa. Contelle he eivät enää pelaa, tiedä sitten kenelle.

Pylvänäisen mukaan Liverpoolilla ei ole mitään syytä lähteä jarruttelemaan sunnuntaina.

-Tässä on edessä parin viikon tauko, joten parhaat ukot kentällä ja rähinä päälle. Nyt pitää vain mennä peli kerrallaan. Paljon on saavutettavissa, mutta pitää ottaa huomioon myös se, että käteen voi jäädä tyhjä arpa. Toivottavasti niin ei pääse käymään, siitä montusta ei olisi kovin helppo nousta, Jari Pylvänäinen päättää.

Liverpool-Brighton ja koko Valioliigan päätöskierros sunnuntaina 13.5. klo 17.00 Viaplayssa ja Viasatin jalkapallokanavilla.

Juho Hirvonen