Jürgen Klopp kertoi vuonna 2016, että hän ei aio lähteä mukaan muiden joukkueiden tyyliin, jossa jokaisen siirtoikkunan aikana seuraan hankitaan uusia huippupelaajia suurilla summilla.

– Muut joukkueet voivat jatkaa rahan käyttämistä ja kerätä huippupelaajia, Klopp kertoi vuonna 2016.

– Tuleeko minun toimia toisin? Oikeastaan minä haluan toimia toisin. Toimisin toisin vaikka pystyisinkin käyttämään paljon rahaa.

Näiden puheiden jälkeen Liverpool on saanut nimiinsä muun muassa puolustajien ja maalivahtien ME-siirrot [Virgil van Dijk ja Alisson]. Kyseiseen kaksikkoon rahaa on mennyt jo noin 150 miljoonaa euroa.

Ennätyssiirtojen lisäksi myös muita hintavia hankintoja on tullut useita. Paljon kertoo muun muassa se, että Kloppin saavuttua Liverpooliin vuonna 2015, oli 35 miljoonaa puntaa maksanut Andy Carroll seuran ennätyshankinta. Nyt hän on pudonnut kyseisellä listalla jo jaetulle kahdeksannelle sijalle.

Kukaan ei tuskin ole Liverpoolia toimistaan tuomitsessa, sillä vastaava toiminta on nykyjalkapallossa niin yleistä. Tästä huolimatta Kloppin kommentit ja päinvastaiset teot ovat herättäneet useissa hämmennystä.