Mennään vasta syyskuuta, mutta Liverpool on jo tässä vaiheessa osoittanut taistelevansa tällä kaudella kynsin hampain Valioliigan mestaruudesta.

Toistaiseksi annettujen näyttöjen perusteella punapaidat ovat monen mielestä jopa suurin mestarisuosikki. Jos kaikki kilpailut huomioidaan, Liverpool on voittanut nyt seitsemän ottelua perätysten, mikä on seuran paras kauden aloitus 126-vuotisen historian aikana.

Kauden aloittaminen kuudella peräkkäisellä liigavoitolla on äärimmäisen harvinaista herkkua Liverpoolin kannattajille. Tämä on vuosien saatossa vasta kolmas kerta, kun seura on siihen pystynyt.

[readmore from=Liverpool]

Kenties lupaavin tilasto on kuitenkin se, että Jürgen Kloppin miehistö on pitänyt maalinsa puhtaana jo kahdeksassa peräkkäisessä Valioliigan kotiottelussa. Saksalaismanageri näyttää siis saaneen kuntoon puolustuspelaamisen, joka keräsi paljon kritiikkiä aiempina vuosina.

– Olin viisivuotias, kun viimeksi pelasin joukkueessa, joka puhkuu yhtä paljon itseluottamusta! Kaikilta kavereilta löytyy se itseluottamus, mutta kyse on siitä, että sen itseluottamuksen osoittaa oikealla tavalla, Liverpoolin puolustaja Andy Robertson sanoo.

Robertson kuitenkin muistuttaa, ettei pokaaleja jaeta vielä elokuussa tai syyskuussa. Ne ajat ovat edessä vasta huhti-toukokuussa.

– Emme ole tehneet vielä mitään muuta kuin voittaneet pari peliä. Se kaikki on yhdentekevää, jos emme jatka samalla tavalla. Meillä on jonkinlainen momentum, mutta meillä ei ole varaa menettää sitä. Jokainen peli on voitettava.

Lähteet: talkSPORT, Mirror