Tuleva lauantai-ilta on jalkapallojännäreille todella makea. Päivä nimittäin huipentuu puoli kahdeksalta pelattavaan Valioliigan kärkiotteluun Chelsean ja Liverpoolin välillä.

Kohtaaminen on joukkueille toinen keskinäinen neljän päivän sisään, sillä ne ottivat toisistaan mittaa liigacupissa keskiviikkona, jolloin Chelsea voitti maalein 2-1.

Liverpool johtaa kuuden kierroksen jälkeen Valioliigaa puhtaalla pelillä ja Chelsea on kolmantena kahden pisteen päässä. Näiden välissä on ennen viikonlopun pelejä Chelsean kanssa tasapisteissä oleva Manchester City.

– Se on iso peli. Molemmat haluavat voittaa sen, koska he ovat voittamattomia. Chelsea menetti viime viikonloppuna kaksi pistettä, mutta Liverpool ei ole menettänyt vielä yhtään. Tämä on molemmille kauden tähän saakka kovin testi, jossa nähdään, mihin niillä on mahdollisuudet Valioliigassa seuraavien viikkojen aikana, ennakoi Viasatin jalkapalloasiantuntija Keith Armstrong.

Liverpool on mukana tällä kaudella Mestarien liigassa ja Chelsea pelaa Eurooppa-liigaa. Molemmat eurokisat jatkuvat ensi viikolla, mikä tuo oman mausteensa lauantain otteluun. Pisteitä olisi hyvä ottaa kovalta kilpailijalta ennen kuin otteluruuhka alkaa kasvaa.

Etenkin Liverpoolin urakka on lähiviikkoina kova, sillä se matkustaa ensi viikolla Napolin vieraaksi ja heti ensi viikonloppuna se isännöi Valioliigassa Manchester Cityä.

– Muitakin pelejä tulee: liigacup, Mestarien liiga ja FA Cup odottavat vielä. Tämä on valtava peli! Jos Liverpool voittaa, on se viiden pisteen päässä Chelseasta. Chelsea taas ohittaa heidät voitolla. Sitten kaikki pääsevät sanomaan, että Liverpool ei olekaan voittamaton, Armstrong pohtii.

Chelsea-Liverpool nähdään suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplay-palvelussa lauantaina kello 19.25 heti päivän valioliigastudion perään.