Liverpoolin takalinjojen entinen tukipilari, Sami Hyypiä, ennakoi Liverpoolille vaikeaa vierasottelua Watfordin vieraana Viasatin ja Viaplayn televisioimassa ottelussa lauantaina.

Suuryllätykseen Hyypiä ei usko, mutta hän muistuttaa, että täysi päivätyö on tehtävä.

– Watford on ilman muuta ollut yksi alkukauden yllättäjistä. Joukkue on Bournemouthin kanssa ottanut keskikastin johtoroolin tällä hetkellä – kaksikko, sekä Man United, ovat kärkiviisikon takana sarjataulukossa.

– Se, että Man United on samassa kasassa, on tietysti myös Unitedin heikompaa suorittamista. Mutta Watfordin kausi on alkanut erinomaisesti: Kuusi voittoa, eli puolet otteluista on päättynyt heidän voittoonsa, on vahvaa tekemistä.

Hyypiä kuitenkin muistuttaa, että Liverpool on ollut tällä kaudella suoritusvarma – myös vieraissa.

– Tällaiset ottelut, kuten lauantain vierailu Watfordiin, ovat olleet niitä, jotka ovat viime vuosina pudottaneet Liverpoolin mestaruustaistelusta. Nyt näyttää siltä, että Liverpool pystyy sen verran hyvin tekemään laajemman materiaalinsa ansiosta muutoksia, että
myös vaikeista vierasotteluista otetaan täysiä pistepotteja.

– Helpolla pisteet eivät tule, mutta onhan Liverpool selvä suosikki. Mutta jos joukkue löysäilee yhtään, on Watfordilla mahdollisuus tasapeliin. Kotivoittoon en usko.

Sami Hyypiä muistuttaa, että joukkueiden valmistautumisessa on Watfordilla selkeä etu.

– Takana on maajoukkuetauko. Liverpoolin joukkue oli lähes kokonaan edustustehtävissä. Watfordin pelaajista monet ovat saaneet huilata ja sen jälkeen harjoitella yhdessä. Nämä maajoukkuetaukojen jälkeiset pelit tarjoavat aika usein yllätyksiä, juuri tästä syystä.

– Edelleen pidän Liverpoolia suosikkina, mutta tuo asia on hyvä ottaa huomioon, kun ennakkoveikkauksia tekee. Sillä voi olla merkitystä.

Watfordin ja Liverpoolin ottelu alkaa lauantaina kello 17.00 ja sitä voi seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.