Liverpool voitti sunnuntain viimeisessä valioliigaottelussa Manchester Unitedin 3-1-lukemin.

Liverpool FC

@LFC
UP THE REDS.🔴

#YNWA

Ottelun avausmaalista vastasi Sadio Mané 24. minuutilla. Viime kesän hankinta Fabinho tarjoili hienon keskityksen, jonka senegalilainen otti taidokkaasti haltuun ja osui suoraan ilmasta.

Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Alissonin paha virhe päästi Man Unitedin tasoittamaan. Romelu Lukakun helpohko keskitys karkasi brasilialaistorjujan näpeistä Jesse Lingardille ja hän onnistui maalinteossa lähietäisyydeltä.

OptaJoe

@OptaJoe
2 - Alisson has made as many errors leading to goals in the Premier League this season as Simon Mignolet and Loris Karius combined in 2017-18 (2). Gift.

Liverpool hallitsi ottelua, mutta José Mourinhon ryhmä sai pitkään pidettyä numerot tasoissa. Ratkaisu nähtiin kuitenkin 70. minuutilla, kun Jürgen Klopp vaihtoi Xherdan Shaqirin Naby Keitan tilalle.

Shaqiri tarvitsi vain kaksi minuuttia kentällä onnistuakseen maalinteossa. Ensin hän laukoi David de Gean torjunnasta tulleen paluupallon Man United -puolustuksen ja tolpan kautta sisään.

80. minuutilla oli Shaqirin illan toisen vuoro. Hän pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta ja jälleen pieni kimmoke ohjasi pelivälineen vastustamattomasti verkon perukoille.

3-1-voittonsa myötä Liverpool nousi takaisin Valioliigan kärkipaikalle yhden pisteen erolla Manchester Cityyn. Unitedille tappio oli jo sarjakauden viides ja joukkue on kohtalaisesta sijoituksestaan (6.) huolimatta todella paljon kärkeä perässä. Sillä on matkaa Liverpooliin 19 pistettä ja putoamisviivan alapuolelle 14 pistettä.