Liverpool FC:llä on pitkä ja kunniakas, 126-vuotinen seurahistoria. Niin uskomatonta kuin se onkin, ei Liverpool ollut silti vielä koskaan aloittanut kauttaan Englannin pääsarjatasolla kuin nyt.

Liverpoolilla on 15 ottelustaan 12 voittoa ja kolme tasapeliä, eli 39 pistettä. Valtaosalla kausista saldo riittäisi helposti sarjan kärkipaikkaan, mutta jotain Manchester Cityn suvereenista tuloskunnon kestävyydestä kertoo se, että nyt Liverpoolin on tyytyminen kakkossijaan.

Mestaruutta puolustava Manchester City on kerännyt saldon 13 voittoa ja kaksi tasapeliä, eli sillä on kasassa kaksi pistettä Liverpoolia enemmän. Liverpool saa kuitenkin ylpeillä sarjan pitävimmällä puolustuksella, sillä sen päästettyjen maalien määrä 6 on vähiten koko sarjassa.

Liverpoolin tappioton putki oli keskiviikkona lähellä katketa, kun Burnley johti kotiotteluaan 1-0 vielä tunnin pelin jälkeen. Liverpool kuitenkin kipusi rinnalle ja ohi James Milnerin, Roberto Firminon ja Xherdan Shaqirin maaleilla.

SPORF

@Sporf
🔴 @LFC in @PremierLeague this season:

🏟 15 Games
✅ 12 Wins
🤝 3 Draws
❌ 0 Defeats

🔥 WWWWWWDDWWDWWWW

😳 Their best EVER start to a top-flight season in their 126-year history.

City Report

@cityreport_
Liverpool's best start to a season in their 126 year history and they're still behind City, and City's start this season isn't even as good as City's start last season. 😳

James Pearce

@JamesPearceLFC
FT: Burnley 1 #LFC 3: Massive win for Liverpool who have now made the best start to a season in the club's 126-year history. Dug deep to turn it around after Cork's opener. Milner, Firmino and Shaqiri with the goals. Back to within 2pts of Man City

Liverpool on voittanut Englannin mestaruuden kaikkiaan 18 kertaa, muttei kertaakaan Valioliigan aikakaudella. Edellinen mestaruus on kaudelta 1989-1990.