Valioliigan mestaruustaistelussa tähän asti tappioitta edennyt Liverpool kohtaa lauantain iltapäiväottelussa vieraskentällä AFC Bournemouthin. Bournemouthin pelitapa vaatii Liverpoolilta tarkkuutta, mutta tarjoaa myös selkeät iskunpaikat, Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen arvioi.

Neljättä kauttaan Valioliigassa pelaava Bournemouth on sarjassa 15 ottelun jälkeen komeasti seitsemäntenä, vaikka marraskuun alusta joulukuun alkuun tulikin neljä perättäistä tappiota. Tappioputki katkesi viimein tiistaina 2-1-kotivoitolla Huddersfieldistä.

Pasi Rautiainen ihastui Bournemouthiin ja erityisesti sen kotipyhättöön Vitality Stadiumiin ennen kauden alkua tehdyllä vierailulla (katso video tästä).

– Bournemouthiin meillä on nyt ihan eri suhtautuminen, kun päästiin käymään siellä. Se on pieni, idyllinen, kiva merenrantapaikka. Snadi upean fiiliksen omaava stadion. Loistava nurmi niin kuin Englannissa nykyään on, Rautiainen kertoo Valioliiga.comille.

11 360 katsojaa vetävä Vitality Stadium on kova paikka myös Liverpoolille.

– Pool joutuu paikkaan, jossa on ahdas ilmapiiri. Niin on Anfieldillakin isommassa muodossa. Pool joutuu paikkaan, jossa on valmentaja (Eddie Howe) joka uskoo maata pitkin pelaamiseen. Kaikki lähtee rakennuksen kautta peräpäästä. Pool joutuu olemaan tarkkana Bournemouthin nopeiden pelaajien kanssa. Parhaimmillaan he pystyvät hyvään ja hienoon kombinaatiopelaamiseen.

– Mutta Pool pääsee myös paikkaan, missä katkon jälkeen pallon saadessaan he tietävät jo viime vuodesta, että pahimmillaan tai heille parhaimmillaan tuo pakka on leveällä, ja he pääsevät kolmen motoristin (Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané) kautta iskemään sinne selustaan. He tietävät, että niitä paikkoja tulee Bournemouthissa aina, koska Eddie Howe ja Bournemouth uskoo siihen kauniiseen ja viehättävään jalkapalloon, Rautiainen arvioi.

Liverpool on edennyt tämän kauden Valioliigassa toistaiseksi tappioitta saldonaan 12 voittoa ja kolme tasapeliä. Eroa liigakärki Manchester Cityyn on tällä hetkellä kaksi pistettä. Rautiainen muistuttaa, että Bournemouth-ottelun pisteet ovat Liverpoolille tärkeitä mestaruustaistelun kannalta.

– Liverpoolin täytyy lähteä tarkkana, heränneenä ja valmiina pallonmenetysten jälkeen. Ei siihen, että lähdetään pelaamaan itse nätisti vaan tiedostamaan, että vastassa on pelaava joukkue ja se tila on Nathan Akén ja Steven Cookin takana. Siellä on ne valtavat raot ja siihen pitää pystyä iskemään. Kova iltapäiväpuhde tulee Poolin pojille, Rautiainen ennakoi.

Valioliiga-lauantai 8.12. käynnistyy klo 14.00 Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa studiolla, jossa asiantuntijoina ovat Pasi Rautiainen ja Keith Armstrong. Lähetys Bournemouth−Liverpool-ottelusta alkaa klo 14.25.