Liverpool voitti lauantaina Brightonin 1-0 Valioliigassa. Ottelu pelattiin Falmer Stadiumilla.

Brighton & Hove Albion

@OfficialBHAFC
🔢 Here's how Albion line up for today's @premierleague match against @LFC at the Amex Stadium...

🇨🇲 @GaetanBong for Bernardo the only change from Albion's last @premierleague line-up.

📲 Matchday Live presented by @SnickersUKcom

#BHAFC 🔵⚪️

Liverpool FC

@LFC
#BHALIV team news.

The Reds to take on @OfficialBHAFC...

Ottelu käynnistyi Liverpoolin täydellisellä hallinnalla. Brightonilla oli suuria vaikeuksia saada palloa itselleen.

Andrew Robertsonin keskitys vasemmalta laidalta tuotti vaikeuksia kotijoukkueelle, mutta Brightonin onneksi Liverpoolin hyökkääjät Sadio Mané ja Roberto Firmino eivät yltäneet palloon.

Brighton pääsi hiljalleen paremmin otteluun mukaan, mutta todelliset tekopaikat olivat yhä vähissä.

Liverpool jatkoi hyökkäyksien vyöryttämistä, mutta se joutui turvautumaan usein keskityksiin. Xherdan Shaqirin pusku oli tuottaa tulosta, mutta pallo lipui lopulta tolpan vierestä ohi.

Vieraat johtivat tauolle lähdettäessä maalintekoyrityksiä 4-2. Brightonin puolustus toimi hyvin, mutta hyökkäyspelaaminen kaipasi mielikuvitusta.

Toista puoliaikaa ehti kulua vain kolmisen minuuttia, kun Mohamed Salah hankki Liverpoolille pilkun. Hän karkasi rangaistusalueella Pascal Großilta, joka joutui rikkomaan häntä. Salah tykitti itse pilkun sisään. Maali oli egyptiläisen 14. tämän kauden Valioliigassa. 0-1.

10 - Of the last 10 Premier League penalties taken by left-footed players, six have failed to score - the other four have all been scored by Mohamed Salah. Consistent.

Brighton loi hetkeä myöhemmin ottelun parhaan tekopaikkansa, mutta Großin laukaus pysähtyi Fabinhon jalkoihin.

Kotijoukkue haki muutenkin ahnaasti tasoitusta. Jürgen Locadian kaukolaukaus ja Brightonin vaaralliset kulmapotkut aiheuttivat jo hieman tutinaa Liverpoolin alakerrassa.

Liverpool oli lähellä kasvattaa johtoaan Firminon ja Georginio Wijnaldumin laukauksilla. Sihti vaati vielä hieman viilaamista.

Lisää osumia Liverpool ei kuitenkaan voittoon tarvinnut, ja se ehti jopa hukatakin pari avopaikkaa. Liverpool hävisi kaksi edellistä otteluaan lukemin 1-2, ensin Manchester Citylle Valioliigassa ja sitten Wolverhamptonille FA Cupissa.