Istuin lokakuussa 2017 Wembleyllä lehdistötiloissa, kun Liverpoolin manageri Jürgen Klopp saapui raivoissaan toimittajien eteen.

Tottenham voitti Liverpoolin luvuin 4–1. Klopp kiehui. Hän väitti, että puolustaisi edelleen punaisten alakertaa paremmin.

Klopp kärvisteli tuolloin kovan paineen alla. Liverpool päästi liikaa maaleja. Tottenham pahensi saksalaisen piinaa.

Klopp on jääräpäinen mies, ajoittain jopa hyvin kulmikas. Hän heräsi lokakuussa 2017. Saksalaisen täyden höyryn hevimetallijalkapallo sai jäädä.

Klopp antoi enemmän vastuuta taustaryhmän nuorelle hollantilaiselle taktiikkagurulle Pepijn Lijndersille. Liverpool alkoi rytmittää, positional play saapui Anfieldille. Liverpool sai oman ”Pepinsä”.

Bayern jäi jalkoihin

Tämä kaikki on johtanut siihen, että Liverpool kamppailee Valioliigan ykköstilasta.

Keskiviikkona tämä johti siihen, että Bayern München jäi Liverpoolin jalkoihin. Liverpool esiintyi Allianz Arenalla kypsästi ja voitti luvuin 3–1. Joukkue selvisi Bayernin alkurynnistyksestä ja onnistui jopa rytmittämään toisella jaksolla – sen jälkeen kun Bayern tasoitti.

Kloppin vanha Liverpool murtui näillä hetkillä. Nyt toimintaa leimasi rauhallisuus. Kaikki tiivistyi siihen, miten oikea puolustaja Trent Alexander-Arnold puhkoi isäntien linjoja tarkoilla syötöillään. Liverpool yritti ottaa aloitteen. Liverpool loi paineen alla pallon ympärille kolmioita, vaihtoehtoja.

Edessä iso mörkö

Vanha Liverpool prässäsi uppiniskaisesti korkealla. Nyky-Pool osaa vetäytyä, houkutella vastustajaa kuorestaan. Tämä toimi Saksassakin, koska kärkikolmikko Mohamed SalahRoberto FirminoSadio Mané pärähtää vauhdilla selustaan.

Liverpoolin paketti on siis kokonaisvaltainen. Liverpool on valmis, mutta, mutta… Edessä on vielä Manchester City, joka on vielä parempi joukkue, ehkä jopa Valioliigan kaikkien aikojen paras. Pep Guardiolan porukka heittää punaisten rattaisiin kapuloita vielä kotimaassa ja ehkä eurokentilläkin.

Klopp on tehnyt paljon, mutta hänen pitää tehdä vielä paljon enemmän. Tämä on karua, mutta tämä on huippu-urheilua. Vain parhaat pokkaavat keväällä pokaalit.

Eero Laurila
Twitter: @eerolaurila