Liverpool voitti Mestarien liigan puolivälierien avausosassa Porton Anfieldilla maalein 2-0.

Avausjakso oli täysin Liverpoolin. Isännät aloittivat ottelun odotetusti aggressiivisesti, eivätkä jättäneet Portolle juurikaan tilaa pelivälineen kanssa.

Liverpool hallitsi palloa ja pallonmenetyksien jälkeen jätti Portolle hyvin vähän tilaa vastahyökkäyksille, josta Portolle syntyi useita pallonmenetyksiä.

Ottelun avausmaali näki päivänvalonsa välittömästi alussa. Naby Keïta laukoi pallon kohti maalia boksin rajalta, mutta pallo otti suuren kimmokkeen Porton puolustajista, eikä Porton maalia vartioineella Iker Casillasilla ollut mitään tehtävissä. Osuma oli Keïtan ensimmäinen Mestarien liigan pudotuspeleissä.

Liverpool pisti entistä suuremman vaihteen päälle Keïtan maalin jälkeen. Liverpool iski toisen maalinsa ensimmäisen jakson puolivälissä. Roberto Firmino pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin maalin edustalta ja vei Liverpoolin kahden maalin etumatkalle.

Muutamaa minuuttia Firminon maalin jälkeen Liverpoolin omassa boksissa tapahtui kyseenalainen tilanne. Liverpool-vahti Alisson työnsi epähuomiossa pallon Trent-Alexander Arnoldin käteen. Tilanne tarkastettiin VAR:lta, mutta palloa ei viety pilkulle. Porton peli piristyi huomattavasti Firminon osuman jälkeen, mutta ei onnistunut tekemään muutamasta paikastaan maalia.

Toisella jaksolla Porto pääsi enemmän peliin mukaan. Porto onnistui luomaan useamman potentiaalisen maalipaikan, mutta Moussa Maregan viimeistely-yritykset jäivät jatkuvasti onnettomiksi.

Myös toisella puoliskolla ottelun tuomarit katsoivat muutaman tilanteen VAR:lta. Tuomarit hylkäsivät jakson alussa Sadio Manén maalin paitsiona. Vartti ennen loppua Otávio kaatui Liverpoolin boksissa, mutta tilanteesta ei tuomittu pilkkua Porton leirin suuresta kritisoinnista huolimatta.

Toinen osa pelataan ensi viikon keskiviikkona Portossa. Liverpool ei ole koskaan pudonnut Mestarien liigan pudotuspeliparissa voitettuaan avausosuman maalein 2-0.