Cardiff ja Liverpool ovat molemmat pakkovoiton edessä. Liverpool tarvitsee täyden potin pysyäkseen Manchester Cityn kyydissä mestaruustaistelussa. Cardiffin seitinohut mahdollisuus Brightonin ohittamiseen ja sarjapaikan säilyttämiseen vaatisi ottelusta ainakin pisteen.

– Totta kai Liverpool on massiivinen suosikki sunnuntaina, mutta nurkkaan ajettu Cardiff ei tule antamaan mitään ilmaiseksi, entinen A-maajoukkuevalmentaja Ari Tiittanen epäilee Valioliiga.comille.

Vastakkain on kaksi täysin erilaista jalkapallokäsitystä myös penkkien päässä.

– Henkisesti Jürgen Klopp ja Neil Warnock ovat mielestäni jopa hengenheimolaisia, molemmat uskovat kovaa työntekoon ja periksiantamattomuuteen. Keinot kentällä ovatkin sitten aivan toista maata. Toki joukkueiden vertailu ei täysin reilua ole, sillä resursseissa Liverpool on valovuosia edellä.

Tappio ei vielä varmistaisi Cardiffin putoamista, mutta mikäli Brighton löytää jostain kadonneen vireensä, tulee Cardiffin viimeisistä peleistä todellisia cup-finaaleita.

– Pelipäivät vähenevät ja peli tulee yhä raaemmaksi. Mitään ei saa enää tässä vaiheessa kautta anteeksi. Kuinka usein valmentajat pohtivatkaan näissä tilanteissa jotain marraskuista tiistaita, jolloin pisteitä oli vielä roppakaupalla tarjolla. Nyt ei ole ja kova totuus lyö kohti kasvoja, Tiittanen filosofoi.

– Kyllähän tämä suurella todennäköisyydellä Liverpoolille kääntyy, mutta nyt jos koskaan Cardiffilla olisi mahdollisuus tehdä todellista historiaa. Vanhan jäärän Neil Warnockin puolesta on helppo toivoa hyvää, mutta nyt ei taida enää toivokaan riittää, Ari Tiittanen lopettaa.

Katso Cardiff-Liverpool sunnuntaina 21.4. klo 18.00 Viasatin jalkapallokanavalta ja suoratoistopalvelu Viaplaysta.