Maalinteko on tuntunut Southamptonille ylitsepääsemättömän vaikealta sen viime otteluissa Liverpoolia vastaan. ”Saints” ei ole onnistunut tekemään maaliakaan Poolin verkkoon viidessä viime kohtaamisessa.

Aiempi tilasto nostaa entisestään Liverpoolin ennakkosuosikin asemaa perjantain valioliigakohtamiseen. Pisteitä mestaruudesta kamppaileva ryhmä tarvitseekin, jotta saisi sarjakärki Manchester Cityn kiinni tai painelisi ainakin hetkellisesti jopa manchesteriläisten ohi. City johtaa sarjaa pisteen erolla liverpoolilaisiin, kun molemmilla on 32 ottelua pelattuna.

– Liverpoolin on pakko voittaa, koska City otti keskiviikkona taas sellaisen perusvarman (2-0-)voiton Cardiffista. Ei ole muuta vaihtoehtoa. Pidän Liverpoolia selvänä ennakkosuosikkina. Jos he eivät voita, niin eivät ansaitse edes mestaruutta, Viasatin selostaja Mikko Innanen täräyttää Valioliiga.comille.

Liverpool hävisi alkaneen vuoden kaksi ensimmäistä peliään mutta on sen jälkeen pelannut tappiottomasti. Nyt alla on neljän ottelun voittoputki, joista yksi tuli Mestarien liigassa ja loput Valioliigassa.

Helpolla pari edellistä täyttä pistesaalista eivät ole sarjapeleissä irronneet. Poolilla on alla kaksi 2-1-voittoa, joista viimeisin tuli Anfieldilla Tottenhamia vastaan dramaattisten käänteiden jälkeen.

– Eihän se Poolin esitys viikonloppuna Tottenhamia vastaan häikäissyt. Se oli kaikkea muuta kuin vakuuttava, mutta se, että lopussa tuli vähän väkisin maali lisäajalla kertoo siitä, että vähän huonommallakin pelillä on tullut voittoja, Innanen sanoo.

Spursia vastaan mukana oli onnea. Liverpoolin voittomaali syntyi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla niin, että pallo meni maaliin vieraiden puolustajan Toby Alderweireldin jalasta.

Southampton on saanut Liverpoolilta paljon rahaa pelaajakaupoissa viime vuosina. Dejan Lovren, Adam Lallana sekä Sadio Mané ovat kaikki siirtyneet Anfieldille kelpo summilla. Lovrenista maksettiin 20, Lallanasta 25 ja Manesta 34 miljoonaa puntaa. Viimeisimpänä Liverpool hankki Virgil van Dijkin vuosi sitten tammikuussa 75 miljoonalla punnalla.

– Myyjä ja asiakas kohtaavat perjantaina, Innanen nauraa.

– Sen lisäksi Southamptonissa pelaa puolestaan lainalla Liverpoolista Danny Ings, joka ei saa pelata keskinäisissä kohtaamisissa.

Myös Southampton lähtee peliin Poolin tavoin hyvistä asetelmista, sillä se on voittanut kaksi peliä putkeen. Pisteet ovat olleet elintärkeitä taistelussa sarjapaikasta. Tällä hetkellä Soton on 20 joukkueen sarjassa 16:s. Ero putoamissijaan on viisi pistettä, eli se tarvinnee vielä pisteitä pysyäkseen sarjassa.

– Kiitos Cardiff-Chelsea-ottelun erotuomarin Craig Pawsonin, Southamptonin ero Cardiffiin on viisi eikä kaksi pistettä, Innanen sanoo ja selventää:

– Chelsean 2-1-maalissa ei ollut mitään nokan koputtamista, mutta eihän sitä olisi koskaan tullut, jos César Azpilicuetan maali olisi hylätty aiemmin. Mitään selityksiä ei voi olla koko maailmassa siihen, miksi se maali hyväksyttiin.

Innanen viittaa puheillaan Chelsean tasoitusmaaliin. Se nousi sunnuntaina Azpilicuetan toimesta 1-1-lukemiin pelin 85. minuutilla. Uusinta kuitenkin paljasti, että espanjalainen oli kulmapotkusta tulleesta tilanteessa reippaasti paitsiossa.

Muutama minuutti myöhemmin Ruben Loftus-Cheek siirsi Chelsean johtoon, mikä oli karvasta kalkkia nieltäväksi putoajakandidaatti Cardiffille. Johtoasema oli kääntynyt hetkessä tappioksi ja tilanne sarjan hännillä tukaloitui entisestään.

Southampton-Liverpool näkyy perjantaina 5.4. kello 21.55 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa Mikko Innasen selostamana. Ottelun ennakkostudio alkaa jo kello 21.30.