Liverpoolin tiistaina iskemä 4-0-voittomaali Barcelonaa vastaan Mestarien liigan toisessa välieräottelussa jäänee elämään kilpailun ja koko lajin historiaan pitkäksi ajaksi.

Anfieldin isännät olivat vajaassa tunnissa luhistaneet 3-0-johtoaseman, jonka Barcelona saavutti ensimmäisessä osassa viime viikolla. Tiistain ottelua oli reilu kymmenminuuttinen pelaamatta, ja tilanne oli 3-0 Liverpoolin hyväksi. Jos samat lukemat olisivat säilyneet loppuvihellykseen asti, olisi edessä ollut jatkoaika ja mahdollisesti rangaistuspotkukilpailu.

Niin ei kuitenkaan käynyt. Laitapuolustaja Trent Alexander-Arnold pelasi kulmapotkun nopeasti maalin edustalle Divock Origille, joka sai laittaa pallon kaikessa rauhassa muutamasta metristä sisään. Barcelonan puolustus etsi vielä hölmistyneenä omia vartioitaviaan, kun Alexander-Arnold oli jo laittanut pallon peliin.

Maalista on riittänyt paljon puhetta ja väittelyä. Osa pitää kuviota Alexander-Arnoldin salamannopeana oivalluksena, osan mielestä kyseessä oli tarkkaan hiottu kuvio.

[readmore from=Liverpool]

Alexander-Arnold sanoi itse pelin jälkeen, että ”kyse oli vaistosta”. Origi taas sanoi, että se ”oli hyvin harjoiteltu juttu”.

Kiitosta on kerännyt myös kulmapotkuun pallon nopeasti toimittanut pallopoika, jota ilman osuma olisi voinut jäädä syntymättä.

Independent kertoo, että 14-vuotias pallopoika Oakley Cannonier ja Liverpoolin valmentaryhmä olivat hyvinkin tietoisia siitä, että lepsu erikoistilannepelaaminen kuuluu Barcelonan heikkouksiin.

Lehden mukaan Liverpoolin analyytikot huomasivat jo viime viikolla otteluparin ensimmäisessä osassa, että Barcelonan pelaajat jäivät valittamaan tuomarille ja herpaantuivat hetkeksi joka kerta, kun mikä tahansa erikoistilanne vihellettiin heitä vastaan, vaikka tuomio olisi mennyt täysin oikein.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp otti tästä tiedonmurusesta kaiken irti ja välitti sen eteenpäin. Viesti meni perille myös Liverpoolin akatemiavalmentajalle Carl Lancasterille, joka vastaa mm. pallopoikien ohjeistamisesta.

Lancaster kertoi Independentin mukaan tiistaina aamulla pallopojille, että heidän tulisi palauttaa pallo Liverpoolille illalla Barcelonaa vastaan mahdollisimman nopeasti. 14-vuotias Oakley Cannonier muisti ohjeistuksensa ja oli tärkeässä roolissa Liverpoolin kauden toistaiseksi tärkeimmässä maalissa.