Liverpool voitti perjantaina sarjanousija Norwichin 4-1 Valioliigan kauden avausottelussa. Ottelu pelattiin Anfieldilla.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
Liverpool lead at the break.

#LIVNOR #ncfc

Teemu Pukki järjesteli viidennellä minuutilla vieraiden ensimmäisen tekopaikan. Hän pääsi väliin Liverpool-vahti Alisson Beckerin harhasyöttöön ja rynnisti pallon kanssa kohti päätyrajaa. Lopuksi hän löysi syötöllään Marco Stiepermannin, jonka laukaus karkasi kuitenkin reippaasti riman yli. Liverpool hallitsi ensiminuutteja.

Seitsemännellä minuutilla nähtiin kauden ensimmäinen maali. Divock Origi sai vasemmalla laidalla jalkansa vapaaksi ja keskitti pallon maalille. Norwichin toppari Grant Hanley yritti purkaa, mutta laittoikin pallon epäonnekseen omaan verkkoonsa. 1-0.

Norwich ei lannistunut varhaisesta takaiskusta, vaan rakenteli pian toisenkin tontin Pukin johdolla. Suomalaiskärki pudotti kuulan taidokkaasti Stiepermannille, jonka laukaus epäonnistui jälleen.

Pukki pääsi itsekin yrittämään maalintekoa reilun vartin kohdalla. Hänen kutinsa lähti kuitenkin pienestä kulmasta ja viuhui takatolpasta ohi. Liverpool oli iskeä vastahyökkäyksestä maalin.

Liverpoolin toinen osuma syntyi 19. minuutilla. Maalissa oli Norwichin kannalta jälleen hieman epäonnea mukana. Pallo pomppi rangaistusalueella vierasjoukkueen puolustajien jalkojen kautta otollisesti Roberto Firminolle, joka jatkoi sen Mohamed Salahille. Egyptiläistähti viimeisteli varmasti takakulmaan. 2-0.

Premier League

@premierleague
📸 Norwich are the 21st club to concede in the #PL against Mo Salah...

Still Liverpool 2-0 Norwich (24 mins)

#LIVNOR

Kotijoukkue oli kertakaikkisen tyly isäntä. Liverpool iski kolmannen maalinsa jo ennen puolen tunnin täyttymistä, kun Virgil van Dijk puski Salahin antaman kulmapotkun sisään. 3-0.

Takaiskut koettelivat kuitenkin myös Liverpoolia. Hieman ennen taukovihellystä maalivahti Alisson Becker loukkasi ilmeisesti pohkeensa ja joutui menemään vaihtoon. Hänet korvasi Adrián, joka siirtyi seuraan vasta aiemmin tällä viikolla.

Liverpool ehti iskeä avausjaksolla vielä yhden. Trent Alexander-Arnold lähetti keskikentältä nappikeskityksen rangaistusalueelle Origille, joka ohjasi pallon päällään verkkoon. 4-0.

Tauolle mentäessä Norwichilla oli enemmän maalintekoyrityksiä, mutta Liverpool heilutti verkkoja jokaisella maalia kohti suuntautuneella laukauksellaan.

4 - Liverpool are the first team to score 4+ first half goals on MD1 of a Premier League season since August 2006, when Man Utd netted four against Fulham. Ruthless.

Liverpool jatkoi toisella puoliajalla siitä, mihin se ensimmäisellä jäi. Ensin Norwich-vahti Tim Krul torjui Jordan Hendersonin laukauksen ylärimaan ja seuraavassa tilanteessa Firminon tuhnukuti meni tolpan kautta ohi.

Reilun tunnin jälkeen Norwich iski kavennuksensa. Emiliano Buendia ujutti taidokkaan syötön linjan taakse Pukille, joka viimeisteli kääntölaukauksella takanurkkaan. 4-1.

8 - Teemu Pukki has scored with his first shot on target in each of the last eight league seasons (across Schalke 04, Celtic, Brøndby IF & Norwich City careers); a record stretching back to the start of 2012-13. Finnish.