Liverpoolin epäillään syyllistyneen sääntörikkomukseen Liigacupissa.

Liigacupia hallinnoiva EFL epäilee, että Liverpool peluutti edustuskelvotonta pelaajaa MK Donsia vastaan viime keskiviikkona. Liverpool voitti ottelun maalein 2-0.

Toistaiseksi ei ole sanottu, kenen pelaajan epäillään olleen edustuskelvoton. Liverpoolilta kentälle pääsivät sellaiset harvinaisemmat nimet kuin Caoimhin Kelleher, Ki-Jana Hoever, Harvey Elliott, Rhian Brewster, Curtis Jones, Sepp van den Berg, Pedro Chirivella ja Herbie Kane. Lisäksi penkillä istuivat muun muassa Adam Lewis, Luis Longstaff ja Leighton Clarkson. Lienee todennäköistä, että rike tapahtui jonkun näistä pelaajista kohdalla.

Sky Sportsin mukaan Liverpool on myöntänyt ”mahdollisen hallinnollisen virheen yhden pelaajan kohdalla”.

– Me teemme yhteistyötä relevanttien tahojen kanssa, jotta saamme faktat pöytään asian tiimoilta. Emme kommentoi tätä tapausta, ennen kuin prosessi saadaan päätökseen, Liverpoolista kommentoitiin.

Vaikka Liverpool todettaisiin syylliseksi sääntörikkomukseen, tuloksena ei suinkaan välttämättä olisi diskaus. EFL:n rangaistuspalettiin kuuluvat ”nuhtelu, sakot ja muut tilanteeseen sopivat rangaistukset”. Esimerkiksi Sunderland selvisi sakoilla vuonna 2014, kun se peluutti Jo Dong-wonia. Eteläkorealainen ei ollut otteluun mennessä saanut työlupaa.