Valioliigan sarjajohtaja Liverpool isännöi lauantaina neljä pistettä samasta määrästä otteluita kerännyttä Newcastlea.

Ottelun Viasatilla selostava Tero Kainulainen ei anna vierasjoukkueelle juuri mahdollisuuksia kauden puhtaalla pelillä aloittanutta Poolia vastaan.

– Voi tulla aika yksipuolinen näytös. Toinen puolustaa yhdeksällä kenttäpelaajalla ja toinen hyökkää seitsemällä miehellä sekä vahvalla puolustuksella. Ja kun Liverpool osaa pelata monipuolisesti maita pitkin, heillä on eniten keskityspalloja Valioliigassa tällä kaudella ja osaavat tulla laitojen kautta myös, niin siinä testataan Steve Brucen mustavalkoinen muuriaita oikein huolella nyt sitten Anfieldilla, Kainulainen sanoo Valioliiga.comille.

Selostajan näkemyksen mukaan Newcastlen aseet ovat vähissä.

– Ei siellä käytännössä ole muita kuin Joelinton, joka jää vähän kyttämään, kärkkymään ja katsomaan, saisiko vastaiskupaikkoja. Siinä tullaan sitten siihen ostoskassivertailuun, että kuinka paljon eroavat Joelintonin 44 miljoonaa ja Mohamed Salahin 42 miljoonaa (euroa), mitä herroista on maksettu viime vuosina. Ei hirveästi ole odotuksia Newcastlen puolesta.

Molemmat joukkueet jatkavat ennakkotietojen mukaan samoilla miehillä kuin ennen maaottelutaukoa eli kummankin riveissä on vältytty uusilta loukkaantumisilta.

– Sekin on Newcastlen kannalta hankalaa, että Mohamed Salah ja Sadio Mané eivät olleet kumpikaan maajoukkueen kierroksilla tällä kertaa, joten kaksikko on levännyt tähän peliin ja Mestarien liigan peleihin. Se on myös aika iso etu ja suorastaan ikävä etu Newcastlen kannalta.

Liverpoolin luotettava brasilialaismaalivahti Alisson on toipumassa pohjevammastaan, mutta ei ole vielä valmis pelaamaan.

Newcastle ei ole tehnyt maaliakaan kahdessa edellisessä Anfieldilla pelaamassaan ottelussa. Pool on voittanut kolme viime kohtaamista Newcastlea vastaan yhteismaalein 9-2.

Liverpool-Newcastle näkyy lauantaina 14.9. klo 14.20 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalta ja suoratoistopalvelu Viaplaysta.