Liverpool kävi hakemassa 16. peräkkäisen voittonsa Valioliigassa Sheffield Unitedin vieraana maalein 1-0. Sheffield United -maalivahti Dean Hendersonin paha virhe toi sarjakärjelle nihkeän voiton.

Avaukset

Liverpool:

Liverpoolin avauksessa nähtiin viime viikolla pienen kolhun saanut Sadio Mané, jonka pelaamista epäiltiin.

Liverpool FC

@LFC
📋 Today's team to face @SheffieldUnited...

#SHULIV

Sheffield United:

Sheffield United

@SheffieldUnited
Blades boss Chris Wilder has selected the same 11 which defeated Everton at Goodison Park in the last Premier League outing.

#SUFC 🔴

Liverpool lähti nousijajoukkuetta vastaan selkeänä ennakkosuosikkina. Esimerkiksi avauskierroksella toinen nousija Norwich oli suurissa vaikeuksissa Liverpoolia vastaan, vaikkakin kyseinen ottelu pelattiin Anfieldilla.

Sheffield United oli kuitenkin ottanut opikseen Norwichin uhkarohkeasta pelitavasta Liverpoolia vastaan. United lähti huomattavasti puolustavammalla tyylillä kohtaamaan viime kauden kakkosta kotikentällään. Kotijoukkue antoi pallonhallinnan Liverpoolille ja pyrki peittämään tiiviisti keskikentän keskustan tilat.

Liverpoolilla oli vaikeuksia murtaa Bladesin kurinalaista ja syvällä maannutta ryhmitystä. Heti ensiminuuteilla nähtiin, mitä United pystyy parhaimmillaan myös tuottamaan hyökkäyssuuntaan. Oliver McBurnie väläytteli jo neljännellä minuutilla, kun hän pääsi nopean vastahyökkäyksen päätteeksi laukomaan, mutta veto viuhui suoraan Ádrianin syliin.

Liverpool sai taukovihellyksen lähestyessä paremmin painetta kohti Unitedin maalia. Reilun puolen tunnin kohdalla Virgil van Dijk pelasi omalta kenttäpuoliskolta lähteneellä upealla pystysyötöllä Sadio Manén karkuun, mutta senegalilaishyökkääjän laukaus epäonnistui. Pallo pomppasi juuri ennen kuin Mané heilautti jalkaansa, ja pallo karkasi katsomon puolelle.

Juuri ennen taukovihellystä Manélle avautui toinen huippupaikka. Tehokolmikko Mohamed SalahRoberto Firmino-Mané näyttivät jälleen vaarallisuuttaan. Salah käynnisti nopeasti hyökkäyksen ja pelasi pallon boksin sisään Firminolle. Firmino malttoi vielä pedata loistopaikan Manélle, jonka laukaus osui kuitenkin tolppaan.

Hendersonin synkkä hetki

Toisella puoliajalla Sheffield United jatkoi samalla linjalla kuin ensimmäiselläkin. Liverpool jauhoi, mutta tehottomasti.

Lopulta Manchester Unitedista lainalla Sheffieldissa pelaava maalivahti Dean Henderson lahjoitti Liverpoolille osuman 70. minuutilla. Georginio Wijnaldum tykitti boksin takaa kohti Hendersonia, mutta pallo lipsahti Hendersonin käsistä ja lipui jalkojen välistä maaliin.

Hetkeä myöhemmin Henderson nappasi erinomaisen jalkatorjunnan, kun Salah pääsi onnekkaan pomppupallon jälkeen läpi. Torjunnallaan Henderson sai varmasti paljon anteeksi virhettään.

Sheffield United juoksutti 77. minuutilla kentälle 34-vuotiaan Leon Clarken, jolle ottelu oli ensimmäinen Valioliigassa. Kokenut debytantti pääsi huippupaikkaan viitisen minuuttia ennen loppuvihellystä. Clarke pääsi jatkamaan vasemmalta tulleen keskityksen lähietäisyydeltä, mutta tuikkaus suuntautui reilusti yli maalin.

Unitedin loppukiri jäi lopulta vaisuksi, ja sarjakärki Liverpool piti pintansa helposti. Liverpool nappasi näin ollen voiton ja porskuttaa sarjakärjessä puhtaalla pelillä. Voitto oli Liverpoolille jo 16. peräkkäin Valioliigassa, mikä on seuran uusi ennätys.