Liverpool-legenda pyysi anteeksi seuran asettumista rasistisesti käyttäytyneen pelaajan tueksi

© Kuva: Getty Images

Yli 500 valioliigaottelua Liverpoolin paidassa tahkonut Jamie Carragher tapasi entisen vastustajansa, ennen muuta Manchester Unitedista muistetun Patrice Evran kommentaattoritehtävissä Sky Sportsilla maanantaina. Carragherilla oli esitettävänään anteeksipyyntö.

Vuonna 2011 hyökkääjä Luis Suárez sai tutkinnan jälkeen kahdeksan ottelun pelikiellon rasistisista, Evralle osoitetuista kommenteistaan. Liverpool ilmestyi tuomion julkistamista seuranneen päivän kentälle lämmittelemään Wigan-ottelua varten; jokaisella pelaajalla oli päällään uruguaylaista tukenut t-paita.

– Se meni massiivisella tavalla pieleen, Carragher sanoi nyt, kahdeksan vuotta myöhemmin.

– Teimme suuren virheen, siitä ei ole epäilystäkään. En valehtele väittämällä, etten olisi ollut osa seuran virhettä, sillä olin tuolloin varakapteeni. En muista kuka idean takana oli, luulisin että kyseessä oli joku Luisille läheinen pelaaja, joka halusi tukea kaveriaan.

– Kun mietin asiaa nyt, tajuan ettei minulla ollut yksilönä riittävää rohkeutta sanoa, etten pue paitaa päälleni. En usko, että kaikki Liverpoolissa olivat sitä mieltä, että toimintamme oli oikein. Jalkapallojoukkueessa vain asenne on usein se, että omia tuetaan, oltiin sitten oikeassa tai väärässä. Se ei ole oikein.

Evra kommentoi muistojaan aiheesta.

– Kun näin ne paidat, pidin sitä uskomattomana, naurettavana. Tuollaisella toiminnalla asettaa oman seuransa vaaraan. Omaa joukkuetoveria pitää aina tukea, mutta tämä tapahtui tuomion julistamisen jälkeen. Jos se olisi tapahtunut ennen rangaistusta, olisin voinut ymmärtää. Minkä viestin joukkue lähetti tällä tempauksella? He tukivat jotakuta, joka käyttäytyi rasistisesti.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!

Kertoimet ottelulleCrystal Palace - Liverpool23.11.2019