Liverpool voitti Brightonin lauantaina Valioliigassa 2-1.

@OfficialBHAFC
🔢 Here's how we take to the field to face @LFC this afternoon at Anfield.

📲 Matchday Live is presented by @SnickersUKcom.

#BHAFC 🔵⚪️

Liverpool hallitsi ottelun ensihetkiä suvereenisti ja laittoi Brightonin ahtaalle.

Vieraiden puolustus murtui lopulta 18. minuutilla, kun Trent Alexander-Arnoldin vapaapotku löysi Virgil van Dijkin, joka puski pallon sisään. 1-0.

Sama kaksikko oli asialla vain hetkeä myöhemmin. Alexander-Arnoldilla oli jälleen erikoistilannevastuu. Tällä kertaa nappikeskitys lähti kulmalipulta, ja van Dijk nousi jälleen korkeimmalle. Lopputuloksena satavarma pusku verkkoon. 2-0.

17/7 - Since the start of last season, Trent Alexander-Arnold has provided more assists than any other Premier League defender (17), while Virgil van Dijk has scored more Premier League goals than any other defender in that time (7). Deluge. #LIVBHA

Brightonin Lewis Dunkilla oli hieman ennen taukoa mainio tekopaikka, mutta topparin viimeistely suoraan keskityksestä epäonnistui pahasti.

Ensimmäisellä puoliajalla pallonhallinta tilastoitiin joukkueiden välille tasan 50-50, mutta Liverpoolilla oli kuusi maalintekoyritystä enemmän kuin vierailla.

Liverpoolin maalivahti Alisson Beckerin ottelu tuli päätökseen 76. minuutilla. Brightonin Leandro Trossard pääsi läpiajoon ja yritti nostaa pallon brassivahdin yli, mutta rangaistusalueen ulkopuolelle vastaan tullut Alisson pysäytti pelivälineen kädellään. Erotuomari Martin Atkinson ei epäröinyt, vaan antoi Alissonille suoraan punaisen kortin.

Kotijoukkue otti kentältä pois Alex Oxlade-Chamberlainin ja vaihtoi maalilleen kakkosvahti Adriánin, jonka peli alkoi karmaisevalla tavalla. Espanjalaistorjuja oli vasta asettelemassa muuria paikalleen vapaapotkua varten, kun Lewis Dunk laukoi jo pallon sisään. 2-1.

Squawka Live

@Squawka_Live
76': Alisson sent off
77': Adrian comes on
78': Lewis Dunk scores

A nervy ending at Anfield.

Sarjakärki Liverpool piti kuitenkin johdostaan kiinni ja nappasi kauden 13. voittonsa. Se on nyt 11 pistettä edellä Manchester Cityä ja Leicesteriä, joka pelaa oman 14. kierroksen ottelunsa huomenna. Brighton tipahti lauantain tulosten myötä sijalle 15.