Näkökulma: Liverpoolilla enää yksi este mestaruuskamppailussa

Liverpoolilla onnistuu nyt kaikki.

Manchester City painoi Anfieldilla sunnuntaina avausjaksolla päälle, mutta Liverpool siirtyi 2–0-johtoon. Fabinho laukoi ensin pallon verkkoon rangaistusalueen takaa. Isäntien Trent Alexander-Arnold koski hieman aiemmin palloon kädellään Liverpoolin rangaistusalueella, mutta VAR armahti Liverpoolin: vieraiden Bernardo Silva ohjasi pallon kädellään kohti Liverpoolin kasvattia.

Lue raportti Liverpoolin ja Manchester Cityn välisestä ottelusta.

Mohamed Salah jatkoi Liverpoolin juhlia heti perään. Salah lähti Andrew Robertsonin loistavaan keskitykseen paitsion rajamailta, mutta osuma hyväksyttiin. Hidastus osoitti, että aivan ansaitusti. Liverpool sai sadasosat puolelleen.

Taivaansinisten vasen puolustaja Angeliño osui vielä ennen taukoa tolppaan. Show jatkui toisella jaksolla. VAR ei antanut Citylle rangaistuspotkua, kun Alexander-Arnold sohi jälleen palloon kädellään. Vieraiden manageri Pep Guardiola kävi kuumana.

Sunnuntai osoittikin, että sattuma määrittää aina jonkin verran jalkapallo-ottelun kulkua. Manchester City joutui pärjäämään vajamiehisenä, kun maalivahti Ederson ja topparit Aymeric Laporte puuttuivat. Tolppien väliin joutunut Claudio Bravo päästi ensimmäisen ja kolmannen osuman kohtalaisen helposti.

Tavallisesti pohjalla nähty Fernandinho taas haparoi keskuspuolustajana. Ottelu osui Liverpoolille erittäin hyvään aikaan.

Toisaalta sunnuntai osoitti, että Liverpool on huippuiskussa. City määritti Anfieldilla innolla virtausta. Liverpool puolusti taitavasti syvälläkin ja iski vastaan. Liverpool ei enää paina kaasua holtittomasti. Liverpool osaa valua kuoreensakin. Kokonaisuuden kruunaavat nyanssit: Liverpoolin palapeli on viimeisen päälle hiottu, esimerkiksi 3–0-maali syntyi treenatulla sivurajaheittokuviolla.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ansaitsee kehut korkeasta prässistäänkin. Liverpool prässäsi sunnuntaina jälleen muodolla 4-3-3. Kärkikolmikko Salah-Roberto FirminoSadio Mané peitti vieraiden puolustuslinjan välit: keskushyökkääjä Firmino topparien, Salah ja Mané topparien ja laitapuolustajien välit.

Kolmikko onnistui siis ottamaan neljä pelaajaa pois pelistä. Itse asiassa kolmikko onnistui ottamaan jopa kuusi pelaajaa pois, kun maalivahti Bravo ja keskikentän pohjan İlkay GündoğanRodri jäivät varjoon: City ei päässyt eteenpäin.

Juuri tätä Liverpool hakee. Liverpoolin valmennustiimin jäsen Pepijn Lijnders puhui asiasta hiljattain julkisesti. Hän korosti, että juuri työmoraali on nostanut Liverpoolin uudelle tasolle. Anfieldilla kiinnitetään erityishuomio hetkiin, jolloin Liverpool ei pidä palloa.

– Intensiteetti on identiteettimme, hän tokaisi.

Jos Liverpool pitää perusarvoistaan kiinni, juhlitaan Anfieldilla keväällä mestaruutta. Liverpoolilla on tässä kamppailussa enää yksi vastustaja: Liverpool itse. Sunnuntaina nähtiin hieman hermoilua viimeisellä vartilla.

Vain täydellinen herpaantuminen voi tiputtaa kahdeksan pisteen kaulan vetäneen Liverpoolin Valioliigan ykkössijalta.

Eero Laurila
Twitter: @eerolaurila

Kertoimet ottelulleLiverpool - West Ham24.02.2020