EFL on vahvistanut, että Liverpoolin ja Aston Villan välinen liigacupin puolivälieräottelu pelataan tiistaina 17. joulukuuta.

Tämä tarkoittaa sitä, että Liverpool osallistuu samaan aikaan kahdella eri joukkueella kahteen eri aikuisten edustustason kilpailuun, sillä 18. joulukuuta se pelaa seurajoukkueiden MM-turnauksessa Qatarissa.

Mestarien liigan voittajana Liverpool aloittaa seurajoukkueiden MM-turnauksen välierävaiheesta. Kilpailun loppu- ja pronssiottelu pelataan 21. joulukuuta.

Liverpool painottaa omassa tiedotteessaan, että tämä ei ole sille ”ihanteellinen skenaario”. Seura keskusteli liigacupin järjestävän tahon kanssa vaihtoehtoisista pelipäivistä, mutta kaikille osapuolille sopivaa ajankohtaa ei löytynyt.

– EFL:n ylivoimainen prioriteetti on säilyttää Carabao Cupin eheys ja suojella miljoonia katsojia houkuttelevaa kilpailua, joka välittyy suorana yli 130 alueelle ympäri maata, EFL tiedotti.

– Se on myös paras ratkaisu kilpailun viimeisten vaiheiden aikataulumuutosten välttämiseksi niiden joukkueiden osalta, jotka jatkavat Carabao Cupissa, ottaen huomioon myös vaikutukset FA Cupiin ja Valioliigaan.

Liverpool joutui jo siirtämään joulukuisen Valioliiga-ottelunsa West Hamia vastaan viikonlopulta keskelle viikkoa seurajoukkueiden välisten MM-kisojen seurauksena. Liverpool joutuu pelaamaan kuusi peräkkäistä ottelua keskellä viikkoa marraskuun 27. päivän ja tammikuun toisen päivän välille.