Valioliigassa pelataan sunnuntaina suurten panosten ottelu, kun sarjaa johtava Liverpool saa Anfieldille vieraakseen Manchester Cityn. Vaikka kyse onkin niin sanotusta kuuden pisteen ottelusta, ei mestaruutta ratkota vielä marraskuussa, Viasatin jalkapalloasiantuntija Keith Armstrong muistuttaa.

Viime kaudella mestaruuden yhdellä pisteellä Manchester Citylle hävinnyt Liverpool on aloittanut tämän kauden väkevästi, sillä tappioton saldo kattaa 11 ottelusta 10 voittoa ja yhden tasapelin. City on puolestaan kärsinyt kaksi tappiota yhtä monessa ottelussa. Sunnuntain otteluun lähdettäessä Pool johtaa Cityä kuudella pisteellä.

Armstrongin mukaan Liverpool ja Manchester City ovat tällä kaudella osoittaneet olevansa selvästi muita seuroja edellä Englannissa, joten sunnuntain ottelu kiinnostaa kaikkia.

– Tämä on valtavan iso peli. Tämä on kuuden pisteen ottelu. Jos Liverpool voittaa, he karkaavat yhdeksän pisteen karkumatkalle. Jos City voittaa he tulevat kolmen pisteen päähän Liverpoolista, Armstrong summaa ottelun lähtökohdat Valioliiga.comille.

Vaikka Liverpool voittaisikin sunnuntaina, Armstrongin mukaan on turha jakaa Valioliigan voittoa vielä Anfieldin suuntaan.

– On vielä niin monta peliä jäljellä. Liverpoolilla on tulossa seurajoukkueiden MM-kisat ja liigacupin puolivälieräottelu Villaa vastaan. Joulun ja uuden vuoden aikana pelataan monta peliä. FA cup on vasta alkamassa. Muutama loukkaantuminen, ja Liverpoolin tilanne voin näyttää hyvinkin toisenlaiselta.

Materiaalin laajuudessa City menee Armstrongin papereissa Liverpoolin edelle. Toisaalta Liverpolilla on vahvuuksia myös tulivoimaisen hyökkäyskolmikon Mohamed SalahSadio ManéRoberto Firmino lisäksi myös toisessa päässä kenttää.

– Cityllä on enemmän vaihtoehtoja hyökkäyspäähän kuin Liverpoolilla, mutta mielestäni Liverpoolin puolustuspelaaminen on kompaktimpaa kuin Cityllä. Menestys yleensä rakennetaan puolustuksen kautta. Liverpool on todella vahva tällä hetkellä. Jos Liverpool häviäisi sunnuntaina, saa nähdä vaikuttaako se heidän pelaamiseensa.

Liverpool on viimeksi hävinnyt Anfieldilla 23. huhtikuuta 2017. Armstrongin mielestä Manchester City on tällä hetkellä ainut joukkue, joka pystyy tämän uskomattoman taian rikkomaan.

– Mielestäni City on ainut joukkue, joka voisi mahdollisesti voittaa Anfieldilla. Liverpool on niin vahva. Tunnelma Liverpoolin ympärillä on niin hyvä. On todella vaikeaa mennä pelaamaan Anfieldille, koska siellä ei ole yksitoista vastustajaa sinua vastassa, vaan 52 000 ihmistä. Se on valtava ongelma joukkueille mennä sinne, Armstrong sanoo.

Molemmat joukkueet pelasivat tällä viikolla Mestarien liigaa. Liverpool otti tiistaina 2-1-kotivoiton belgialaisesta Genkistä, City puolestaan pelasi vieraissa Atalantan kanssa 1-1-tasapelin ja sai matkaan jobinpostia, kun ykkösmaalivahti Ederson loukkaantui.

Valioliigan kärkiottelu Liverpool–Manchester City näkyy sunnuntaina 10.11. klo 18.30 suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa. Keith Armstrong kommentoi sunnuntain valioliigaotteluita Viasatin studiossa.