Valioliigan 17. ottelukierros potkaistaan lauantaina käyntiin kärkijoukkue Liverpoolin ja sarjajumbo Watfordin kohtaamisella.

Juuri kukaan ei odota Watfordilta mitään Anfieldilla. Stadionille onkin odotettavissa melkoinen karnevaalitunnelma manageri Jürgen Kloppin jatkosopimuksen ja kuukauden manageri -palkinnon myötä. Hyökkääjä Sadio Mané puolestaan palkittiin Valioliigan kuukauden pelaajana.

Liverpool on menettänyt koko kauden aikana ainoastaan kaksi pistettä, vieraskentällä Manchester Unitedia vastaan.

– En aio yrittää keksiä pyörää uudestaan. Olisi aika typerää, jos ajattelisin, että tulee jonkinlainen vallankumous. Ennen kaikkea kyse on pelaajien mielenlaadusta, Watfordin luotsi Nigel Pearson kommentoi seuran verkkosivuilla.

Kierroksen kenties odotetuin kamppailu on edessä vasta sunnuntai-iltana, kun Arsenal saa vieraakseen hallitsevan mestarin Manchester Cityn.

– Tietysti se on erittäin vaikea peli. Joskus nämä ovat pelejä, joissa pelaajat voivat räjähtää. Tarvitsemme yhden hyvän kotipelin, jotta räjähdämme, arvioi Arsenalin toppari Sokratis Papastathopoulos London Evening Standardin haastattelussa.

– Joukkueessa on laatua, mutta osoittaakseen laatua on tehtävä likaista työtä. Jos tekee likaista työtä ja pelaa organisoidusti, voi voittaa. Ennen muuta pitää tehdä töitä intensiteetin, vauhdin ja organisoinnin kanssa.

Manchester United yrittää jatkaa voittotahdissa sunnuntain kotiottelussaan, jossa vastaan asettuu Duncan Fergusonin luotsaama Everton.

Suomalaishyökkääjä Teemu Pukin edustama Norwich voi joutua lauantaina kovaan kyytiin, sillä isäntänä toimii komeassa voittoputkessa porskuttava Leicester.

Vierasjoukkueen puolustus on ollut helisemässä Valioliigassa, eikä urakka ainakaan nyt helpotu. Vastustajan riveistä löytyy Jamie Vardy, joka johtaa sarjan maalipörssiä 16 osumallaan.

West Hamin manageri Manuel Pellegrini on kovan paikan edessä lauantain vierasottelussa Southamptonissa. Jos heikkovireinen Hammers ei voita, chileläiselle voi hyvinkin tulla lähtö.

Kierros pelataan päätökseen maanantai-illan tunteikkaassa ”M23 derbyssä”, jossa iskevät yhteen Crystal Palace ja Brighton.

Valioliigan 17. kierros

Lauantai 14.12.
14.30 Liverpool – Watford Viasat
17.00 Burnley – Newcastle
17.00 Chelsea – Bournemouth
17.00 Leicester – Norwich Viasat
17.00 Sheffield United – Aston Villa
19.30 Southampton – West Ham Viasat

Sunnuntai 15.12.
16.00 Manchester United – Everton Viasat
16.00 Wolverhampton – Tottenham
18.30 Arsenal – Manchester City Viasat

Maanantai 16.12.
21.45 Crystal Palace – Brighton Viasat