Liverpool Football Club on ennenkuulumattomassa tilanteessa. Liverpool on hallitseva Mestarien liigan ykkönen ja vei joulukuussa seurajoukkueiden maailmanmestaruuden. Liverpool johtaa Valioliigaa, ja nappaa nykytahdillaan ylivoimaisen ykköstilan.

Kysymys kuuluukin: kannattaako Liverpoolin sekoittaa kokonaisuutta uusilla hankinnoilla?

Minamino sisään

Juuri pitkän jatkosopimuksen allekirjoittanut Jürgen Klopp voi hankkia tammikuussa pelaajia tulevaisuuden ja mahdollisten loukkaantumisten varalle. RB Salzburgin japanilainen Takumi Minamino, 24, värvättiin jo hyvissä ajoin joulukuussa. Minamino pystyy pelaamaan punaisten 4-3-3-muodossa hyökkäyksessä ja kärjen takana.

Klopp voi hyvinkin tyytyä Minaminoon ja jättää mainiosti toimivan joukkueen rauhaan. Liverpoolilla on siis kaksi mahdollisuutta: joko hankkia pelaajia tulevaisuuden varalle tai jättää merkittävät hankinnat kesään, panostaa nykyryhmän yhtenäisyyteen, ja uusia joukkuetta mestaruuden jälkeen.

Jalkapallomaailman levottomuus pakottaa seurat toimimaan välillä nopeallakin varoitusajalla. Borussia Dortmundin kultakimpale Jadon Sancho, 19, on tammikuussa kuuma nimi markkinoilla. Liverpool on yhdistetty englantilaiseen, mutta Manchester City, Manchester United ja Chelsea tarkkailevat niin ikään mielenkiinnolla tilannetta.

Sancho jäisi penkille

Sancho on äärimmäisen mielenkiintoinen pelaaja Brexit-aikoina, kotimainen, nuori ja äärimmäisen potentiaalinen, mutta tarvitseeko Liverpool häntä? Mohamed Salah, 27, Roberto Firmino, 28, ja Sadio Mané, 27, pelaavat vuoteen 2023 ulottuvilla diileillä ja muodostavat vielä pitkään punaisten kärkikolmikon – jos vain pysyvät Merseysidella. Onko Sancholle siis edes tilaa Anfieldilla?

Liverpoolin kannattaa nykytilanteessa unohtaa Sancho, joka tarvitsee täydet minuutit jokaisessa mahdollisessa ottelussa. Kolmen leijonan avainhahmoihin jo kuuluva Sancho on turhan iso nimi istumaan penkille.

Liverpool on pärjännyt juuri, koska joukkueen tasapaino on hyvä. Taustoista löytyy korvaajia jokaiselle pelipaikalle, paitsi maailman parhaalle topparille Virgil van Dijkille. Kloppin pitää miettiä, koska hän alkaa ravistella porukkaansa. Sen aika on myöhemmin. Ensin saksalaisen pitää tuoda pitkään kaivattu Valioliigan ykköstila Anfieldille.