Liverpoolin sivurajaheittovalmentaja Thomas Grönnemark haluaa kumota yleisen heittoihin liittyvän harhaluulon.

– Ihmisiä on aina kehotettu heittämään pallo (ylöspäin) sivurajaa pitkin. Sillä ei ole merkitystä, onko kyseessä ammattilaisseura, amatööriseura vai lapsi koulussa. Sanoisin vain, että se on huonoin neuvo, jonka kukaan voi antaa heittotilanteeseen, vuonna 2018 seuraan pestattu Grönnemark huomauttaa.

– Normaalisti kutsumme niitä 50-50-tilanteiksi, koska ne ovat kaksinkamppailuja, mutta niitä pitäisi kutsua 30-70-tilanteiksi tai 20-80-tilanteiksi, koska on todella suuri riski menettää pallo, jos vain heität sen linjaa pitkin. Jotkut saattavat sanoa, että on parempi menettää se 30 metrin päässä kuin tässä. Se on totta, mutta pallo on sinulla. Miksi et yrittäisi pitää sitä tai luoda paikan tästä tilanteesta?

Pallonhallinnan nimeen vannova Grönnemark korostaa, ettei hän ole ensimmäinen sivurajaheittoihin perehtynyt ihminen. Hän vakuuttaa olevansa kuitenkin maailman ensimmäinen ihminen, joka ajattelee heittoja koko ajan.

– Se on ammattini.

Liverpool on tehnyt tällä kaudella jo 12 maalia sivurajaheiton jälkitilanteesta. Grönnemarkin ensimmäisellä kaudella joukkue onnistui pitämään sivurajaheiton yhteydessä pallonhallinnan itsellään 68,4-prosenttisesti. Sitä edellisellä kaudella lukema oli ollut 45,4 prosenttia.

Lähde: Sky Sports