Liverpool hävisi siirtokilvan saksalaishyökkääjä Timo Werneristä Chelsealle. Maalittoman Merseysiden derbyn jälkeen Liverpool-legenda Jamie Carragher patistaa manageri Jürgen Kloppia hyökkääjämarkkinoille. Hänen sanoo Liverpoolin hyökkäystrion tason kärsivän massivisen pudotuksen, mikäli yksikin tähtihyökkääjistä puuttuu kentältä.

– Kärkikolmikko kestää vertailun mihin tahansa muuhun joukkueeseen Euroopassa, mutta yhdenkin puuttuminen pelistä aiheuttaa massiivisen pudotuksen, Carragher sanoo Sky Sportsille.

– Muistelkaa vaikka Manchester United -peliä aiemmin kaudella, kun (Mohamed) Salah ei pelannut. Minusta Liverpoolin on vielä vahvistettava hyökkäyskolmikkoaan.

Carragher ei näe vaihtopenkillä riittävän laadukkaita vaihtoehtoja Salahin, Roberto Firminon ja Sadio Manén korvaajiksi.

(Divock) Origi on seuralegenda maaliensa ansiosta, mutta he tarvitsevat enemmän. (Takumi) Minamino ei vakuuta minua. Jos yksi laitapelaajista loukkaantuisi pitkäksi aikaa, he olisivat ongelmissa.

Liverpool on mahdollisesti menettämässä Salahin ja Manén sekä keskikenttäpelaaja Naby Keïtan ensi vuoden alussa Afrikan mestaruuskisoihin, mikäli kisojen järjestäminen onnistuu koronapandemian jäljiltä. Werner-hankinta olisi tuonut Kloppin miehistön riveihin lisää laatua ja leveyttä, mutta siirron kariuduttua Liverpool voi olla ongelmissa, mikäli tähtitrio kohtaa menetyksiä.

Koronaviruksen aiheuttamat taloudelliset tappiot pakottavat seuroja ympäri maailmaa kiristämään kukkaronnyörejä. Rajattu budjetti saattaa pakottaa Liverpoolinkin tekemään kompromisseja kokoonpanonsa suhteen.

– Jamie on puhunut lisälaadun tuomisesta hyökkäyskolmikkoon, mutta tällä hetkellä Liverpool keskittyy pitämään yhden maailman parhaista hyökkäyksistä tyytyväisenä. Liverpool voisi kehittyä sillä alueella, mutta Liverpoolista kantautuvat äänet kertovat, että heidän täytyy arvioida tilannetta koronaviruksen vaikutusten takia, sanoo Sky Sportsin toimittaja Vinny O’Connor.