Valioliigakausi paahtaa koronatauon jälkeen täyttä vauhtia kohti loppuaan. Vaikka Liverpoolin mestaruus varmistui jo, muilla sijoilla riittää pelattavaa. Kierroksen huipennuksena tuore mestari kohtaa päihittämänsä Manchester Cityn.

Manchester City-Liverpool

Manchester City pääsee hakemaan lohtua mestaruustappioonsa torstaina, kun seuran päihittänyt Liverpool saapuu Etihadille vieraaksi.

City palasi koronatauolta vahvasti kahdella selvällä voitolla Arsenalista ja Burnleysta. Torstaina kuitenkin seura sai nöyrtyä Chelsean vieraana Willianin ratkaistua 2-1-voiton rangaistuspotkusta Fernandinhon käsivirheen jälkeen. Ulosajettu brassi on tulevan kierroksen kamppailusta pelikiellossa.

Myös hyökkääjä Sergio Agüero kärsii polvivammasta, eikä argentiinalaisen odoteta pelaavan enää koko kauden aikana. Toinen kärki Gabriel Jesús on tehnyt tällä kaudella 10 maalia, mutta ei ainuttakaan osumaa koronataukon jälkeen.

Ennen Liverpool-kohtaamista Cityllä on edessä myös sunnuntain FA Cupin puolivälierä Newcastlen vieraana, joten Pep Guardiolalla saattaa olla rotaatiota kokoonpanossa.

Liverpoolin ensimmäinen peli tauon jälkeen paikallistaistossa Evertonia vastaan jäi vielä maalittomiin lukemiin. Keskiviikkona The Redsin peli oli jo uomissaan, kun joukkue murskasi 4-0-numeroin Crystal Palacen.

Tuosta kamppailusta mieleen jäi erityisesti laitapuolustaja Trent Alexander-Arnoldin komea avausmaali vapaapotkusta.

Otteluohjelma on Liverpoolille Cityä armollisempi. Cupeista pudonnut seura ei joudu pelaamaan väliottelua ennen torstain huippukamppailua.

Manageri Jürgen Kloppin mukaan kauden viimeisiin peleihin ei aiota lähteä mestaruudesta huolimatta puolivaloilla (lue lisää).

– Jos menisimme sinne puoliteholla, he murjoisivat meidät stadionilta. Sitä ei tule tapahtumaan, Klopp kommentoi.

Liverpoolilla on myös edelleen mahdollisuus rikkoa Cityn hallussa oleva Valioliigan yhden kauden piste-ennätys. Seuralla on nyt 86 pistettä vaadittavasta sadasta kasassa, kun kierroksia on seitsemän jäljellä.

Brighton-Manchester United

Putoamistaistelussa sarjapaikastaan pelaava Brighton saa Amex Stadiumille tiistaina kovan haasteen, kun Manchester United saapuu Etelä-Englantiin jahtaamaan pisteitä. Molemmat seurat ovat olleet koronatauon jälkeen iskussa.

Brighton kaatoi viime viikonloppuna toista kertaa tämän kauden aikana Arsenalin Neal Maupayn viime hetken maalilla. Piste irtosi myös maalittomasta tasapelistä Leicesterin vieraana.

Tuosta kamppailusta jäi kuitenkin kaivelemaan Maupayn epäonnistunut rangaistuspotku. Yhdeksän maalia tällä kaudella viimeistelleen ranskalaisen onnistumisia kaivataan myös tiistain taistossa, jos Brighton meinaa haastaa vieraansa.

15. sijalla majailevan Albionin kaula putoamisviivaan on nyt kuusi pistettä. Tauko on tehnyt seuralle terää, sillä vuoden 2020 alkuun ei irronnut ainuttakaan voittoa.

Unitedin peli näytti vakuuttavalta erityisesti keskiviikon kohtaamisessa Sheffield Unitedin kanssa. 3-0-voiton kruunasi Anthony Martialin hattutemppu, joka oli seuran pelaajan ensimmäinen Robin van Persien vuoden 2013 suorituksen jälkeen. Ranskalaisen yhteispeli kärkipari Marcus Rashfordin kanssa oli hienoa katseltavaa.

Myös Paul Pogba nähtiin Sheffieldiä vastaan ensimmäistä kertaa avauksessa loukkaantumisensa jälkeen. Ranskalaisen paluu Unitedin ryhmitykseen on ollut pirteä ja Tottenhamia vastaan mies hankki tasoitukseen johtaneen rangaistuspotkun.

Toisin kuin Brighton United pelaa viikonloppuna vielä FA Cupissa Norwichia vastaan. Lokit putosivat turnauksesta jo kolmannella kierroksella.

Chelsean voitettua torstaina Manchester Cityn manchesterilaiset tarvitsevat Amexilta voiton kaventaakseen eroa viimeiseen Mestarien liiga -sijaan. Ero on ennen tätä kierrosta viisi pistettä.

Valioliigan kierros 32

Lauantai 27.6.

Aston Villa-Wolves klo 14:30

Sunnuntai 28.6.

Watford-Southampton klo 18:30

Maanantai 29.6.

Crystal Palace-Burnley klo 22:00

Tiistai 30.6.

Brighton-Man United klo 22:15

Keskiviikko 1.7.

Arsenal-Norwich klo 20:00
Bournemouth-Newcastle klo 20:00
Everton-Leicester klo 20:00
West Ham-Everton klo 22:15

Torstai 2.7.

Sheffield United-Tottenham klo 20:00
Manchester City-Liverpool klo 22:15